17.6.2014

Kesäkirja : Avioliittosimulaattori

Veera Nieminen : Avioliittosimulaattori
Kirjastosta

Salamarakkaus messuilla vie Ainon kuukaudeksi kesäiselle maitotilalle. Avioliittosimulaattori käynnistyy. Sopeutuuko Itä-Suuomesta kotoisin oleva Varsinais-Suomalaiseen elämäntapaan? Sulhasehdokkaan isä, setä ja pikkuveli muodostavat jäyhän ja mykän muurin, johon karjalaistyttö törmää täydellä vauhdilla. Pikku hiljaa sopeutumista tapahtuu puolin ja toisin ja rakkaushan kestää kaiken.

Veera Niemisen esikoinen on virkistävää luettavaa. Kesään sopiva rakkaustarina välttää ylenpalttisen imelyyden ja kulttturierot Suomen eri puolien välillä on kuvattu mukavasti, vaikka välillä vähän kärjistäen. Ainakin lukija huomaa, koska ollaan törmäyskurssilla. Ihan vain tiedoksi kuitenkin, että kaikki varsinaissuomalaiset eivät ole hiljaisia. Minäkin olen sieltä kotoisin.

Kulttuurierojen lisäksi perheestä löytyy myös äidin poismenon aiheuttamia traumoja ja käsittelemättömiä suruja. Vähän ehkä naiivisti Ainon törmäilyt auttavat jo kuukaudessa avaaman joitakin vanhoja solmuja, mutta kyynikko tässä nyt pistää vaan epäilynsä kuriin ja nauttii herttaisesta kuvauksesta . Onhan se ihana lukea positiivisuudesta ja toivosta. Ainon odotukset ja suhtautuminen elämään ovatkin ihanan romanttisia, vaikkei hän mikään haihattelija olekaan.

Avioliittosimulaattori on nopeasti luettava kirja, jonka parissa viihtyy. Se ei kuitenkaan ole tusinaviihdettä vaan ihan ajatuksella luettava tarina. Tykkäsin. Minusta tämä on vallan mainio kesäkirja.

4 kommenttia:

 1. Oho, minäkin luin tämän keveäksi kesäkirjaksi ja bloggasin juuri eilen :) Ja tosiaan, mistään tusinaviihteestä ei ollut kyse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli teemoiltaan vähän laajempi kuin pelkkä hömppä

   Poista
 2. Täytyy sanoa että kansi on ainakin ihan mahtava :D

  VastaaPoista