3.6.2014

En oikein tiedä uskoako tuota...

Tuossa jokin aika sitten, E-kirjamessujen aikaan, kyselin taas lukijoilta sähköisten kirjojen ja äänikirjojen lukutottumuksia. En tiedä, johtuivatko tulokset nimenomaan noista messuista, mutta en oikein tiedä uskoako...

Aikaisemmissa kyselyissä sähköisiä kirjoja on myöntänyt lukevansa vajaa puolet vastaajista. Nyt on jotain tapahtunut tässä syksyn ja kevään aikana, sillä e-kirjoja sanoo lukevansa huikeat 65% vastaajista!

Huom. vastaajamäärät vaihtelevat (44,134 ja 73)

En tiedä, onko kyseessä vääristymä vastaajissa E-kirjamessujen ajoituksen vuoksi, vai onko tosiaan tapahtunut ratkaiseva käänne. Näin näppituntumalta voisi sanoa, että ainakin aika moni ainakin kirjabloggaajista on vähintäänkin testannut e-kirjoja. Minä toivon tietysti innostuksen olevan laajempaakin, mutta en usko ihan vielä. Tehdään kysely syksyllä uudelleen ja katsotaan, miten käy.

E-kirjoja lukevat käyttävät lukulaitteita varsin tasaisesti. Tabletit jyräävät ja, aika yllättäenkin, sekä puhelin ja tietokone päihittävät Kindlen. Itse en Kobostani luopuisi tabletin hyväksi mistään hinnasta, mutta ymmärrän kyllä, että monitoiminen laite on usein järkevä valinta, jollei ihan tosissaan ole siirtymässä painetuista sähköisiin kirjoihin. Minähän luen nykyään suurimman osan kirjoista sähköisenä, joten lukulaitteelle on päivittäistä käyttöä.Mitäs luulette ? Onko ratkaiseva käänne tapahtunut vai tiputaanko syksyllä taas maanpinnalle ? 

4 kommenttia:

 1. Omalla kohdallani E-kirjamessut antoivat sysäyksen sähköisten kirjojen pariin, joten tuo lukema voi hyvinkin pitää paikkansa! Tuntuu vähän siltä, että heräämistä ja innostusta alkaa tapahtua e-kirjojen suhteen, mutta tämä on täysin oma mutu-tuntumani.
  Tällä hetkellä luen tabletilla, mutta kovasti toivon että ensi kuussa synttäripaketista kuoriutuisi Kobo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin aiheesta on ainakin puhuttu paljon.
   Ja Kobo on ihana!

   Poista
 2. Minun olisi kesän aikana tarkoitus ainakin kokeilla e-kirjan lukemista, koska lukemista odottaa yksi a-kappale ja yksi ostettu kirja, joita ei edes fyysisenä niteenä (ainakaan vielä) saa. Kokeiluni aion toteuttaa poikaystäväni tabletilla. Joskus olen yrittänyt lukea ihan kannettavan näytöltä, mutta eihän siitä ole tullut mitään, joten toivon parempaa onnea tabletin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletti on varmasti parempi kuin läppäri, mutta kyllä ihan paras on kuitenkin oikea lukulaite. Jos ajattelee enemmänkin sähkökirjoja lukevansa niin kannattaa koittaa lainata sellainen kokeiltavaksi.

   Poista