6.2.2014
Runebergin kirjaimelliset "kuppi"tortut tai jotain sinnepäin
Viime vuonna ei mennyt ihan putkeen, mutta onneksi näitä voi tehdä joka vuosi uudestaan. Kaivoin taas kerran vanhan reseptin esille. Nämä ovat "kuppitorttuja" ihan kirjaimellisesti, sillä alkuperäisen ohjeen mukaan tortut pitäisi kypsentää kahvikupeissa. Onnistuu hyvin ainakin Arabian uunikestävissä Arctica-kupeissa, joissa nämä olen tehnyt useampana vuotena. Sen verran fuskasin tällä kertaa, että kypsensin tortut silikonisissa muffinssivuuissa. Syynä tietysti tiskin minimoiminen... sanoi tiskikone nimittäin tuossa sopimuksensa irti eikä kukaan taida tässä härdellissä ihan pian ehtiä meille hankkimaan uutta...
Runebergin kuppitortut
150g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta1,5 dl piparkakkumuruja tai korppujauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1dl kevytkermaa tai maitoa
kostutusliemi
1/2dl rommia tai punssia (tai Marsalaa)
1/2dl vettä
2 rkl fariinisokeria
koristeeksi vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta
Voitele ja korppujauhota 6 (määrä riippuu tietysti kuppien koosta - tämä määrä, kun tilavuus 1,5dl) uuninkestävää kahvikuppia.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja lopuksi kerma nopeasti sekoittaen.
Nostele torttutaikina kuppeihin. Aseta kupit uunipellille ja kypsennä 200 asteessa 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.
Mittaa kostutusliemiaineet kattilaan ja kiehauta (jos haluat alkoholin pois - kuumenna varovasti,jos haluat säilyttää sen). Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. (Tämä tosin ei ole meillä tainnut onnistua vielä koskaan).
Kumoa torttukupit tarjolle. Koristele vadelmamarmeladinokareella ja pursota sokerikuorrutetta ympärille.
Tunnisteet:
kakku,
kuppikakku,
resepti,
Runebergin torttu,
ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Runebergin tortut on kyllä niin hyviä! Mulla on joskus aikoinaan ostettu Iloleipurien Runeberg-torttumuotti,jolla saa helposti tehtyä niitä korkeita torttuja.
VastaaPoistaMinunkin on jo kauan pitänyt ostaa tuollaiset muotit, mutta vielä mennään kahvikupeilla ja muffissivuuilla.
Poista