5.1.2014

Mausteinen possusatay kookosriisillä pelastaa harmaan päivän


Ähkyin puhkuin juhlaruoista ja inspiraatio oli pahasti hakusessa. Onneksi isäntä löysi kaapista purkillisen maapähkinävoita. Siitä se sitten lähti.

Satay kai yleensä tarkoittaa jonkunlaista varrasta, mutta meillä kotona se tuo automaattisesti mieleen mausteisen ja täyteläisen maapähkinäkastikkeen. Resepti on superhelppo ja tänään lautaselta löytyi myös pikainen salaatti ja lämpöisen mausteisia possusiivuja, jotka täydensivät mukavasti.

Olikin muuten pientä päänvaivaa salaatin miettimisessä. Lähikaupan hyllyt loistivat tyhjyyttään. Kauppa on auki myös huomenna - saapa nähdä löytyykö sieltä enää yhtään mitään.


Mausteinen possusatay kookosriisillä ja pikasalaatilla

Kaada kattilaan 1,5 kookosmaitopurkillista basmatiriisiä, kookosmaito purkista, suolaa ja 2 purkillista kiehuvan kuumaa vettä (Varo sormiasi - nimim. melkein poltin. Metallipurkki johtaa lämpöä nääs...) Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpö matalalle ja jätä kypsymään. Muista aina välillä sekoitella ja tarkistaa, ettei pala pohjaan. (kestää noin 15min...)

Ota possun ulkofilesiivuja ja kasslersiivuja ohuiksi nuijittuina. Ripottele siivujen molemmin puolin suolaa, mustapippuria ja reilusti maustepippuria. Paista ne ruskeiksi pannulla ja laita 100-150 asteiseen uuniin odottamaan.

Leikkaa pari makeaa omenaa kuutioiksi ja valuta päälle loraus sitruunamehua. Pilko avokado ja sekoita omenoiden kanssa. Lisää kurkkukuutioita ja salaatinlehtiä. Ripottele lautasella salaatin päälle hunajaisia pähkinöitä tai paahdettuja cashew-pähkinöitä.

Kuullota 1 punasipuli pannulla öljyssä. Lisää maapähkinävoita, makeaa chilikastiketta, soijaa ja sitruunamehua makusi mukaan. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Leikkaa lihat siivuiksi ja tarjoile kaikki yhdessä. Nauti ihanasta lämmöstä, joka leviää kroppaan. Äkkiä ei haittaa yhtään, vaikka ulkona on taas ihan pimeää.

4 kommenttia:

  1. Satay on kyllä herkkua. Kiitos tästä helposta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain - tämä on tosiaan yksi yksinkertaisimmista ja silti maistuu :-)

      Poista
  2. Kyllä, ihanat lämpimät maut pelastavat arjen aina :) näitä meilläkin syödään jos inspiraatio on hukassa tai tarvitaan jotain piristävää ruokaa.

    VastaaPoista