10.3.2013

Sohvailtaa viettämässä Gallialaisten kanssa

DVD : Asterix et Obelix - au service de sa majesté / Asterix & Obelix Britanniassa -K7 (Fidelité Films)

Meidän piti mennä katsomaan Asterix ja Obelix Britanniassa jo silloin kun se oli elokuvateattereissa, muttei sitten kaiken muun kiireen keskellä ehditty. Niinpä lupasimme pojille, että hankimme dvdn käsiimme heti, kun se ilmestyy. Niin myös tehtiin.

Asterix ja Obelix ovat olleet meidän suosikkejamme niin kauan kuin muistan. Niitä on luettu sarjakuvina, katsottu piirrettyinä ja lapset ovat nähneet myös kaikki elokuvat useampaan kertaan. Jopa kissamme nimettiin sankarien mukaan. Näin yhden katselukerran perusteella täytyy kuitenkin sanoa, että tämä viimeisin ei taida olla elokuvista paras.

Peruskohkaus on paikallaan ja roomalaiset ovat edelleenkin ihan hulluja. Anglofiiliä naurattavat monet hauskat vertaukset ranskalaisten ja roomalaisten välillä ja aikuinen löytää elokuvasta useammankin elokuvaviittauksen.  Jokin kuitenkin puuttuu.

Minua jäi jotenkin häiritsemään, että Obelix kuvattiin oikeasti vähän tyhmäksi. Ei hän minusta koskaan ole tyhmä ollut, vähän vain suoraviivainen ajattelussaan ja toimissaan. Fania myös hiukan jäi kaivelemaan Asterix ja viikingit piirroselokuvasta tuttujen pelkoa etsivien soturien toistuminen tässä elokuvassa. Nyt en yhtään muista oliko alkuperäisessä sarjakuva-albumissa viikinkejä, voi hyvin olla, mutta tässä elokuvien katsomisjärjstyksessä déjà-vu oli turhankin vahva.
Niin, ja Alain Delon on se ainoa oikea Caesar siinä missä Gérard Depardieu paras Obelix ! Ihan oikeasti oli vähän Delonin keisarin megalomaanista hulluutta ikävä.


Tarinassa Asterix ja Obelix lähtevät auttamaan englantilaista kylää taistelussa roomalaisia vastaan. Heidän on tarkoituksena viedä sinne tuliaisina tynnyrillinen taikajuomaa. Matkaan mahtuu monenlaisia kommelluksia, mutta onneksi nokkeluudella ja Obelixin voimilla kaikesta selvitään, eikä Amorkaan pääse ihan kauheasti laittamaan kapuloita kaverusten rattaisiin.

Mutinoista huolimatta elokuva on katsomisen arvoinen. Lapset tykkäsivät - heillä kun ei ole tuota vuosien Asterix ja Obelix -kokemusten painolastia. He osaavat keskittyä asiaan ja elokuvaan kerrallaan. Kysyttäessä tämä on kuulemma kolmanneksi paras Asterix ja Obelix - elokuvista. Kaikkien aikojen paras on kuulemma :" Se, jossa Caesar jää vangiksi ja nähdään paljon Asterixin ja Obelixin klooneja."

4 kommenttia:

 1. Minulla on DVD:illä nippu Asterix-elokuvia eri ajoilta, niiden taso vaihtelee varsin paljon, jotkut ovat loisteliaita, toiset eivät yllä edes huonoimpien albumien tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juupa juu, laatu vaihtelee. Minä huomasin, että nyt pitäisi lukea taas albumit uudestaan. En enää muista tarinoiden yksityiskohtia ulkoa.

   Poista
 2. Tää ei nyt liity aiheeseen,mutta tilasin jo viime tiistaina sen kirjan. Ei ole vieläkään tullut,mutta luulis et jo tänää tai huomenna tulis. Laitan sen sit heti tulemaa sulle ;)

  VastaaPoista