6.2.2013

Kuukauden ruokahaaste : Lämmin kesäkurpitsa-couscous(salaatti)



Tammikuun ruokahaaste meni minulta ohi ihan kokonaan niin kuin koko kuukausi noin yleisesti ottaen. Mikä siinä onkin, että joskus aika vaan katoaa ? Tähän helmikuun haasteeseen on kyllä nyt sitten ihan pakko tarttua, varsinkin kun voi samalla esitellä yhden meidän perheen supersuosikeista. Kesäkurpitsaa syödään meillä usein ja monessa muodossa. Reseptit vaihtelevat, mutta yksi pysyy vuodesta toiseen toivelistan kärkikolmikossa.

Tämä yksinkertainen lämmin salaatti on alkujaan muistaakseni Delicious-lehden resepti. Ajan myötä se on kuitenkin muokkaantunut yhä enemmän meidän näköiseksemme. Alla resepti niin kuin sen viimeksi tein. Tämän voi siis tehdä joko couscous tai salaatti mielessään - maistuu myös kylmänä. Toimii ateriana itsekseen tai lisukkeena. Kerron joskus, mitä laitamme Chermoula-kanaan, joka on tämän kanssa täydellinen herkku.


Lämmin kesäkurpitsa-couscous(salaatti)

puoli pakettia couscous-ryynejä
1 dl sitruunamehua
(1 sitruunan kuori)
vajaa 1 dl viinirypäleensiemenöljyä (tai muuta mietoa ruokaöljyä)
suolaa ja pippuria
1 paketti fetaa
vihreitä oliiveja
2 pienehköä kesäkurpitsaa
cashew-pähkinöitä

Kiehauta vettä ja kaada kulhossa couscous-ryynien päälle niin, että juuri peittyvät. Laita kansi päälle. Odota kymmenisen minuuttia ja valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla sitruunamehu, sitruunan kuori (jos haluat käyttää), öljy, suola ja pippuri.

"Raaputa" haarukalla ryynit ilmaviksi ja kaada päälle kastike. Sekoita hyvin.

Leikkaa kesäkurpitsa joko siivuiksi tai paloiksi makusi mukaan. Öljyä paloja hiukan ja paista (parila)pannulla kypsiksi. Paahda pähkinät toisella pannulla ja leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.

Sekoita feta, kesäkurpitsapalat ja oliivit couscousiin. Ripottele päälle haluamasi määrä pähkinöitä ja nauti.

Varoitus : tähän tulee himo, joten muista tehdä tarpeeksi myös santsikertoja varten. Tuosta ylläolevasta määrästä syö 2 nälkäistä aikuista ja 3 nälkäistä lasta...  soveltakaa oman nälkäasteenne mukaan.



6 kommenttia:

  1. Mjam mjam, kuulostaapa hyvältä! Kesäkurpitsat kuuluvat jääkaappini vakiohätävaraelementteihin. Niistä saa aina kehitettyä jotain ruokaa. :)

    VastaaPoista
  2. Nami,kuulostaapa ihanalta! Kesäkurpitsa on lempparikasviksiani;raakana ja kypsennettynä ja minäkin just postasin tuosta ihanasta kasviksesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinkin herkullisen näköiset reseptisi. Meillä taidetaan syödä kesäkurpitsaa huomennakin - kokeilen uutta leluani...

      Poista
  3. Ihanalta kuulostaa ohje, onnea kisaan. Saa nähdä ehtiikö itse osallistua.

    VastaaPoista