1.1.2021

VUODENVAIHTEEN LUKUMARATON I (2021) - Päivittyvä postaus

Ilotulitekuva: Mio Ito/https://unsplash.com/photos/U8OYfPBceWE (emäntäblogista)

N.Y.T. - NYT - tai ainakin kohta. Tammikuun ensimmäinen päivä vuonna 2021 ja lukuvuosi alkaa vahvasti lukumaratonilla. Ehkä innostajana on juuri merkitty Goodreads tavoite (100 kirjaa tänäkin vuonna) tai sitten vain toivon innokkaalla alulla välttäväni viime vuoden lehmänhäntä-efektin, jonka onneksi joulukuu pelasti (Lehmänhännästä voi lukea täällä). 

Valmisteleva mietintä on suoritettu ja maratonsäännöt luettu emännöivän blogin (Oksan hyllyltä) postauksesta. Olen valmis - vai olenko sittenkään ? 

Onneksi tämä ei ole niin vakavaa. Aloitus suunniteltu kello kahdeksaksi. Toivottakaa minulle onnea! 

Ensimmäisenä taidan lukea... tai ei sittenkään... ehkä kuitenkin tuon... tai...  

No, aloitetaan Toton suosituksella - alla maratonin kokonaistulos.

 1. 359 sivua Chris Rylander : Gregin legenda - Eeppisten epäonnistumisten sarja (suom Kaisa Ranta) Painettu kirja
 2. 4h30min äänikirja Jenny Bayliss: The Twelve Dates of Christmas
 3. 44 sivua David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyä Painettu kirja
 4. 3h15min äänikirja Tilly Wallace: Galvanism and Ghouls 
Kaikkiaan siis lukumaratonin aikana tulin lukeneeksi 403 sivua ja kuunnelleeksi 7h45min äänikirjaa. Ei nyt mikään huipputulos, mutta mukava alku lukuvuodelle. 

Totokin tuli seuraksi eilen illalla ja vielä tänään vähäsen. Lopputuloksena 
 1. 200 sivua Erin Hunter: Uljasmaa - Hajonnut lauma - Soturikissojen tyylinen sarja savannilta. Tarina ilmeisen hyvä, mutta Toto löysi useamman (ainakin 3) kirjoitusvirhettä... 
 2. 4 vitsiä -  The Vitsikirja 2021 - kirjasta 

Kello 22:40 

Gregin legendan on osoittautunut ihan sellaiseksi kuin ajattelinkin. On jännä, miten pienten poikien lemppareissa on usein sellainen vähän töksähtelevä, lievää sarkasmia sisältävä ja ennen kaikkea itseään vähättelevä, mutta urheutta tihkuva sävy. Itse asiassa Gregin tavasta kertoa tarinaa tulee jostain kumman syystä minulle mieleen Percy Jackson. 

Ylläoleva ei tarkoita sitä, että kirja olisi mitenkään huono. Tarina etenee jouhevasti, maailma on mielenkiintoinen ja sanailu ihan hauskaa. Olen päässyt jo sivulle 264. 

Itse asiassa nuortenkirjat ovat lukumaratoneissa hyvää taktikointia. Niiden lukeminen sujuu yleensä nopeasti ja ne ovat viihdyttäviä eli lukemiseen ei väsy. Taidan saada tämän kirjan ehkä luettua ennen kuin menen nukkumaan. Pitää koittaa palata lähemmäs normaalirytmiä ennen kuin maanantaina taas on työpäivä. 

Ai niin, sain myös kaverin lukumaratonille. Totolla on vielä yksi joululahjakirja lukematta, joten hän istahti seurakseni mukanaan Uljasmaan ensimmäinen osa eli Hajonnut lauma. Tähän mennessä jo 96 sivua luettuna. Taidan joutua etsimään hänelle jostain vielä toisen kirjan huomiseksi, jos tahti jatkuu samanlaisena. 


Lauantai 9:50

Nukuin pitkän yön. Ihanaa! Tosin se tarkoitti taukoa lukemisessa melkein 9h ajan. Ei haittaa. Olen nukkunut niin huonosti, niin pitkään, että nautin jokaisesta kunnollisesta yöunesta - ja joululomalla niitä on onneksi riittänyt. 

Gregin legendan luin sentään loppuun jo illalla. Aamulla olen pikkuhiljaa heräillyt äänikirjan parissa ja jatkanut romanttista hömppää (nautinnolla) kahvin, aamupalan ja pehmoisen sohvannurkan parissa. Rentouttavaa. Kirja on edennyt 1.5h. 


12:45

Aww... The Twelve Dates of Christmas oli aivan täydellinen romanttinen tarina joulunaikaan. Kaksitoista treffi-iltaa ja joukossa tietysti monenlaista kulkijaa, joiden joukosta Kate etsii mahdollista kumppania. Kaikki idyllisessä pikkukaupungissa jossain Lontoosta etelään, lumen kehystäessä joulukorttimaisemaa. Lämminhenkinen tarina rakastettavilla (no, koskee melkein kaikkia) henkilöhahmoilla ja suurilla tunteilla. Erittäin sopivaa kuunneltavaa myös vuodenvaihteen lukumaratonilla eli kirja kuunneltu loppuun 4,5h suorituksella, täydennettynä melko monella virkatulla isoäidinneliöllä. 

Mitähän sitä seuraavaksi ? Täytyy varmaan vähän hengähtää ja pohtia vaihtoehtoja (ja kai sitä pitäisi tästä pyjamastakin luopua jossain kohtaa iltapäivää?) 


19:57 Siihen loppui

Eikä lukeminen mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Itse asiassa luin lisää vain 44 sivua David Mitchellin Jacob de Zoetin tuhat syksyä - romaania. Sitten piti lähteä ulos ja tehdä ruokaa ja... eli meni ihan äänikirjoiksi. 

Palasin Manners and Monsters sarjan toisen osan pariin eli Galvanism and Ghouls... Tällä kertaa Hannah ja Wycliff joutuvat selvittämään hyvin eläväisen käden tarinaa. Luksuspuuterin välittämä zombie-tauti tietysti on edelleen keskiössä, mutta kaikenlaista muutakin yliluonnollista on liikkeellä. Tämä on taas yksi niitä leppoisasti kuunneltavia, kaikenlaisessa kummassa kiemurtelevia tarinoita, joiden kanssa saa ajan kulumaan ja jotka eivät mitenkään estä osittaista keskittymistä samaan aikaan vaikka kokkaukseen. 

Hyvä alku uudelle vuodelle :-) 

10 kommenttia:

 1. Mukavaaa maratonia ja hyviä lukuhetkiä! Nuortenkirjat ovat tosiaan mitä parhainta maratonlukemista, mutta omaan lukupinooni niitä ei tällä kertaa päätynyt.. paitsi yksi high school -maailmaan sijoittuva sarjakuva kyllä on, muuten mennään enempi dekkarilinjalla. :) Kivaa, että sinulla on seuraakin maratonilla. Hyviä lukuhetkiä teille molemmille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, seuralainen vaihtoi aamulla kirjan tablettiin, mutta illalla oli kiva löhöillä ja lukea vierekkäin.

   Poista
 2. Hyvää maratonin jatkoa ja lukemisen iloa!

  VastaaPoista
 3. Kiva kun sait seuralaisen mararoniin! Sinulla onkin lähtenyt maraton hyvin käyntiin, tsemppiä vielä loppuajalle. Riittävä nukkuminen on tärkeää myös maratonin aikana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja nukkuminen on tärkeää ihan aina :-)

   Poista
 4. Hyvä vinkki tuo nuortenkirjat! Meilläkin on täällä yksi kohderyhmään kuuluva mutta hän on harmittavan laiska lukija, tykkää kyllä kun luen ääneen. Itse luen näillä maratoneilla myös sarjakuvia, tällä kertaa oli yksi uusi sarjakuva-albumi kirjapinossa odottamassa. Lukuiloa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä 1/3 on innostunut enemmänkin lukemisesta. Kuopus on kirjojen suhteen tullut monessa kohtaa äitiinsä (tosin huomattavasti krantumpi lukemisen kanssa kuin minä aikoinaan)

   Poista
 5. Hyvällä tahdilla on maratoni alkanut siellä.
  Ihanaa uutta vuotta sinulle Minna <3

  VastaaPoista