15.7.2018

LomailuaKuten lukumaratonin vaisu suoritus antoi ymmärtää, menee tämä loma aikalailla rentoutuessa. Perhettä, sukua, hyvää ruokaa ja turistitouhuja - siinä se.

Vähän tarkemmin...

Olemme kiertäneet St. Jeannet -kylän useampaankin kertaan. Viehättävän hyvin ylläpidetty keskiaikainen kylä ansaitsee visiitin ja hauskasti järjestetty aarteenetsintä piti meidän kiireisinä melkein kaksi päivää (siestat, lounaat ja illalliset mukaanluettuna).Alkemistin arvoitukset kuljettivat meitä pitkin kujia ja portaita paikkoihin, jonne normituristina ei oikein uskalla mennäkään. Näin kylään tutustui perinpohjaisesti.Matkalla löytyi uusia tuttavuuksia, joita riitti seuraksi melkein joka askeleelle...


Kylä on kaunis ja selvästi asukkaidensa rakastama. Yhtään rähjäistä kulmaa ei silmiin ole toistaiseksi osunut.Jotain sentään kirjoihin liittyvääkin on tullut ikuistettua... Kuten kaikissa sivistyneissä kylissä nykyään, myös täältä löytyy kirjojen vaihtokaappi!


Tosin minä menin ja ostin itselleni Nizzasta uuden Kobon, joten ihan heti ei ole kaappiin laitettavaa... Eikös olekin söpön väriset kannet ?


Lukemista tosin en ole kovin paljon ehtinyt harrastamaan. Ennemminkin on aika kulunut korttipöydässä. Mamie on aikamoinen korttihai ja pelinä la Belote!


Toki ollaan myös touhuttu ulkona - pääasiassa uima-altaan suunnalla. Kävelyjäkin tosin on tarjolla ihan lähimaastossa. Ehkä minäkin tässä jonain aamuna tuonne vielä kiipeän...Ja onhan tämä nyt ihan pelkkää juhlaa. Ensin vietettiin kansallispäivää 14.7. - kuunneltiin muutama puhe ja illalla tanssittiin kirkkoaukiolla. Tänään Ranska voitti jalkapallon maailmanmestaruuden. ALLEZ LES BLEUS!Parasta on, että lomaa on vielä 2/3 jäljellä...


p.s. Instan puolella ja varsinkin Stooreissa on enemmänkin kuvia loman varrelta. Tervetuloa!
Minna Vuo-Cho

6 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta matkaraportista. Hienoja maisemia ja kauniita kuvia. Me olimme Nizzassa kymmenisen vuotta sitten ja tykkäsimme kovasti. Hyvää loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nizza on kiva paikka. Me olemme nyt täällä vähän "takamailla", mutta kivaa vaihtelua sekin :-)

   Poista
 2. Voi miten kauniissa paikassa lomailette. Ihana idea tuo kirjanvaihtoon tarkoitettu kaappi <3
  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä Etelä-Ranskan hyvinhoidetut keskiaikaiset kylät ovat ihania.
   Ihanaa loppulomaa Sinullekin!

   Poista
 3. Nautinnollista lomaa teille kaikille!

  VastaaPoista