5.7.2018

Asbestia, komisario Palmu ?

Eikä pilvien ylläkään oikein paistanut aurinko
Samalla, kun työmatkoilla kuuntelin kaasusta komisario Palmun tapaan, jouduin myös järjestämään keittiöremonttia varten taloyhtiön vaatimaa asbestitarkistusta. Kirja on varsin viihdyttävä ja Lars Svedbergin lukemana kuuluu ehdottomasti suositeltaviin dekkariklassikoihin äänikirjoina, mutta asbesti aiheutti lievää päänsärkyä ihan etänäkin.

"Täh?", oli ensimmäinen reaktioni, jonka jakoi myös keittiömme suunnittelija vaatimuksen saapuessa inboxiin. Siis talohan on rakennettu jo 60-luvun puolella, mutta eikös remonteissa 2000-luvun alussa jo olleet materiaalit asbestivapaita ? Meillä kun on tehty sekä keittiöremppa että kylppärit uusiksi siinä kohtaa. Luulisi asbestin saaneen kyytiä?

No, tiedustelin asiaa isännöitsijältä, mutta kovasti näytti tiukalta säännöltä. Ei siinä mikään auttanut. Reissun päältä varaus päälle ja asbestitestit tilaukseen.

Nopeastihan tuo käy, kun netistä tarkistaa ja melkein satasen säästin kesätarjousta tarkkaillessa. Vähän harmitti, etten ehtinyt tarkemmin isännöitsijältä perusteluja vielä vaatimaan, mutta kun loma painaa päälle ja remppa on pian loman jälkeen... pakkohan tuo on hoitaa, vaikka melkein 200€ napsahti keittiörempalle lisähintaa.

Pikkuisen silti ihmetyttää ja taidan asiaa vielä isännöitsijältä kysyä. Onko kyseessä se, ettei aiemmasta remontista ole heillä tietoa vai rakennetaanko tässä jonkinlaista rahakonetta asbestitestausfirmoille ? Haistanko jo salaliittoa? (Joo, tiedän, pitää vaihtaa välillä dekkareista välillä, johonkin maailmoja syleilevämpään...) 

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jos sattuu asumaan ennen 1995 rakennetussa talossa. Siinä ei näköjään paljon aiemmat remontit paina, kun isännöitsijä asettaa ehtoja...

2 kommenttia:

  1. Harmillista, kun tulee lisäyllätyksiä ja -kuluja. Varmaankin on aika tavanomaista, että joitakin lisäkustannuksia aina tulee. Ainakin meillä on se kokemus kaikenmaailman remonttijutuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan noita lisäjuttuja ilmaantuu, mutta tätä kyllä ihmettelivät sekä keittiösuunnittelija, että asbestimittaja... mutta onpahan nyt sitten tehty kylppäreistäkin samalla kertaa.

      Poista