1.7.2018

Kesälomaa odotellessa - suunnitelmia ja luettuja


Ei liene kenellekään kiirevalituksiani lukeneelle yllätys, että tämän vuoden vähiten on kirjoja tullut luettua kesäkuussa. Ei vaan ole ehtinyt ja ylikierroksella jatkuvasti käyvät aivot ovat "pakottaneet" myös kirjahyppelyyn pahemmin kuin kai koskaan ennen.

Ettei tämä nyt menisi ihan kokonaan töiden syyttelyksi, todettakoon, että myös keittiörempan suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että valinnat on tehty, sopimus allekirjoitettu ja remontti alkamassa kesälomien jälkeen viikolla 33...

Arvaatteko kumpaan sitten lopulta päädyimme ? 

Olisitteko kiinnostuneita kuulemaan lisää ? Jotain voisin remppapohdinnoista ja toteutuksesta laittaa tännekin.

Lukupenkki on ollut lähinnä tyhjänä, vaikka keli olisi kelvannut 
Kesäkuun luetut

Jotain sentään tuli kesäkuussakin luettua, lähinnä lentokoneissa. Kaikkiaan listalta löytyy 7 kirjaa.

Joukossa on kaksi äänikirjaa, joista toisen kuuntelimme iltasatuina (Puluboin ja Ponin komerokirja). Kiireestä kertonee sekin, että iltasatukirjoja ei kuukauteen mahdu kuin yksi. Äiti kun oli työmatkoilla melkein kaksi viikkoa kuukaudesta...

Toinen äänikirjoista oli P.D.Jamesin klassikkodekkari Dalgliesh ja kuolema. Aivan huikea lukukokemus, joka tietysti kesti myös reippaat 12h, joten sinänsä ei ihme, ettei kauhean montaa muuta äänikirjaa listalta löydykään.

Painettuja kirjoja luettujen listalta löytyy tasan yksi. Mari Moilasen Taikinakirja, josta ihan ehdottomasti pitäisi kirjoittaa. Tein nimittäin jo pullavanukasta, joka oli naminami herkullista ja kirja ansaitsee muutenkin tulla blogissa huomatuksi.

Terhi Rannelan Frau oli vaikuttava ja tavallaan lievää pahoinvointia aiheuttava kuvaus erään natsijohtajan vaimosta ja yhden salamurhan vaikutuksista monien elämään. Yuval Noah Hararin Sapiens taas on paljon puhuttu tietokirja ihmiskunnan historiasta. Sen ajatuskuviot eivät ehkä ole varsinaisesti uusia, mutta ne on koottu mielenkiintoiseksi, ymmärrettäväksi ja ajatuksia herättäväksi kokonaisuudeksi.

Sitten onkin kuukauden luetuista jäljellä vain kaksi hömppäsarjaan osuvaa viihdekirjaa. Toisessa  (Kitty French: The Sceletons at Scarborough House)  ollaan taas tekemisissä kummitusten kanssa, kun Melody päättää irtautua perheen selvännäkijäbisneksestä ja laittaa pystyyn oman haamujen karkotusta tarjoavan yrityksensä. Toisessa taas (Angie Fox: The Accidental Demon Slayer)  Lizzie saa tietää olevansa kauan kaivattu demonien surmaaja, kun hänen isoäitinsä eli "Punaisten kallojen" -jengiin kuuluva moottoripyöränoita saapuu etsimään häntä ja vie mukanaan vauhdikkaalle pakomatkalle ympäri maata ja helvettiä.

Yep,  viihdyttävää, eikö totta? Itse asiassa nämä ovat niitä kirjoja, jotka voisivat helposti lipsahtaa naurettavuuden toiselle puolen, mutta molemmat välttävät korniuden ansan juuri ja juuri. Eiväthän ne mitään syvällistä henkilökuvausta ja filosofisia teemoja pohdiskelevaa juonta varsinaisesti sisällä, mutta muutamat naurunhörähdykset oli lukiessa havaittavissa.


Lomalle lompsis 

Viisi päivää töitä jäljellä. Kollega kysyi, joko lasken tunteja, mutta en taida uskaltaa. Sen verran pitkiä päiviä on tiedossa, varsinkin kun joukossa on pari tien päällä. Usko on kuitenkin vahva, sieltä se loma tulee.

Perjantaina pistän muistilistan jakoon, koneen kiinni ja vaihdan vapaalle. Ihan oikeasti. Työpuhelinkin kääntyy äänettömälle ja piiloon samaan kaappiin koneen kanssa.

Sitä odotellessa.

8 kommenttia:

 1. P. D. Jamesin Dalgliesh-dekkari voisi toimia minullekin äänikirjana. Joskus ennen blogiaikaa luin paljonkin Jamesin dekkareita, ja tykkäsin kyllä niistä kovasti. Kiitos siis vinkistä! Hyvää kesänjatkoa sinulle, ja rentoutta lomapäiviin, kun ne aikanaan koittavat. Minulla pahin pään sisäinen lomailupaine hellitti kesäkuun aikana, kun pidin pari viikkoa lomaa. Nyt voin rennoin mielin olla töissä heinäkuussa ja lomailla vähän lisää kuun lopulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.D.James jäi minullakin tuossa välissä joksikin aikaa, vaikka pidin niistä kovasti aiemmin. Näin äänikirjana toimi todella hyvin.
   Ihanaa kesää myös sinulle! Minä olen todella loman tarpeessa, sillä en ole pitänyt yhtään vapaata joulun jälkeen ja monena pyhänäkin olen itse asiassa tehnyt töitä...

   Poista
 2. Ihanaa lomaa sinulle! Varmasti olet sen ansainnut. P.D. Jamesin kirjoja en ole lukenut lainkaan, kiitos vinkistä. Rannelan Frau on niin upea kirja. Mielellämme kuulemme keittiörempan edistymisestä. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   P.D.James on todella hyvä. Hänen kirjansa eivät ole ihan perinteisiä dekkareita vaan niissä on ihan omanlaisensa tunnelma ja sävytys.

   Poista
 3. Rempoista on aina kiva kuulla, joten jään odottelemaan....Mukavaa kesää sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy laittaa lisää - ja sitten varmaan vähän ennen ja jälkeen juttuja :-)

   Ihanaa kesää !

   Poista
 4. Tsemppiä viimeisiin työpäiviin. Viimeisenä päivänä voi jo laskea tunteja <3

  VastaaPoista