10.7.2018

Se ois sitten kesälukumaraton 2018! - päivittyy (ehkä)

Ainakin kerran vuodessa on ihanaa pyhittää päivä lukemiselle. Useimmiten tämä päivä on minulla osunut juurikin heinäkuulle ja kesälukumaratoniin. Tämän vuoden heinäkuun kesälukumaratonia emännöi Unelmien aika-blogin Katriina ja minäkin ilmoittauduin mukaan!

Tosin osallistumiseeni liittyy pieni varaus... Kesäloma alkoi eli aikaa pitäisi olla, mutta tänään lähdetään myös reissuun. Yritin ohimennen sanoa, että minä sitten luen vaan kirjoja lentokoneessa, mutta ei mennyt läpi. Isäntä ilmoitti velvollisuuksiini kuuluvan myös perheen keskusteluihin osallistumisen ja tarvittaessa lapsien viihdyttämisen - tai no, lapsen. Teinit pitänevät jo huolen itsestään.

Silti, Kobo on matkassa, puhelimessa Elisa Kirja äänikirjoineen ja repussa vakaa aikomus lukumaratonin aloittamisesta lentokoneen pyörien irrotessa kentän pinnasta. Katsotaan, miten käy.

Tekin voitte halutessanne katsoa kurkkaamalla Instan puolelle. Sinne päivitän edistymistä, jos matkaseura ja Norwegianin lentowifi suovat.

Insta (Stories): Minna Vuo-Cho


Lukulista koostuu lähinnä Elisa Kirjan kesäalesta klikkailemistani kirjoista. Minä matkustan kevyesti, enkä kanna yhtään painettua kirjaa mukanani. Laukusta löytyvät vain Kobo ja puhelin...

Äänikirjavaihtoehtoja : 

 • Mika Waltari : Kuka murhasi rouva Skrofin? (Tosin tämä on jo niin lopussa, että saatan kuunnella viimeiset minuutit jo ennen lukumaratonin alkua) 
 • Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa
 • Maija Lunde: Mehiläisten historia 
 • Arundhati Roy: Äärimmäisen onnen ministeriö
 • Mika Waltari: Tähden kertovat komisario Palmu 
Olisi minulla vielä Waltarin Mikael Karvajalkakin, mutta sitä ollaan vähän suunniteltu poikien kanssa uima-altaanvierus kuunneltavaksi. En tiedä innostuvatko, mutta en oikein voi sitä yksinäni nyt aloittaakaan. 

E-kirjavaihtoehtoja :  • Mick Finlay: Lontoon salapoliisi (Tämä kertomus Sherlock Holmesin aikalaiskollegasta on jo melkein puolessa välissä - jännästi siinä on Holmesimainen tunnelma, vaikka tietysti ihan oma kokonaisuutensa. Jonkinlaista fanikirjallisuutta kai tämäkin.) 
 • Mauri Sariola: Tohtori Viitasen tapaus 
 • Takashi Hiraide: Kissavieras
 • Kirsi Pehkonen: Sydämenasioita Jylhäsalmella (Kai sitä nyt ainakin yksi hömppä pitää listalta löytyä...) 
 • Maarit Tyrkkö: Presidentti ja toimittaja 
 • Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia
Ja tietysti muutama muukin löytyy vielä aloittamattomana Kobosta, mutta näilläkin jo taitaa vuorokausi loppua kesken. 
Nyt opastamaan talovahtia...


EDIT: Muidenkin lukumaratoonareiden tuloksia voi käydä sitten tarkastelemassa täällä

EDIT 2: Niinhän siinä sitten kävi, että päivittämiset jäivät eikä lukumaratonin lopputuloskaan päätä huimaa... Kaikkiaan kuuntelin Tähdet kertovat komisario Palmu-äänikirjaa 1h13min ja luin loppuun Lontoon salapoliisi -kirjan eli 207 sivua.

 Lentokoneessa kyllä sain luettua, mutta sitten jäi lukeminen reissaamisen ja lomailun jalkoihin. Aika on kulunut ennemminkin syödessä, nukkuessa, uidessa ja maisemista nauttiessa. Mikäs siinä, lomaa on vielä jäljelläkin ruhtinaalliset kolme ja puoli viikkoa!

Matkakohteessakaan ei ole kertakaikkiaan mitään vikaa. Pieni keskiajalta peräytyvä kylä on kaunis ja löytyipä sieltä kirjavaihtokaappikin!

Mutta palataan kylään vielä lähiaikoina uudelleen :-)6 kommenttia:

 1. Ihanaa matkaa ja lukumaratonia! :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti olet saanut lukumaratontunnelmasta kiinni lomareissun keskellä. :) Kuka murhasi rouva Skrofin? -äänikirja on ollut minullakin lomakuunneltavana tämän kesän aikana, hyvä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jäivät sivut vähiin, mutta lentokoneessa kyllä aika kului rattoisasti :-)
   Rouva Skrof näyttää olevan Palmuista paras.

   Poista
 3. Leppoisaa lomaa ja aivan ihanaa reissua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tästä lomasta nautitaan ihan täysillä :-)

   Poista