2.2.2018

Tammikuun luetut

Se meni taas se tammikuu.
Tosin jostain syystä tammikuu tuntui tänä vuonna pitkältä kuukaudelta. Ehkä minulla ei ollut tarpeeksi kiire ? Pomo tuossa totesi, etten ehkä kuitenkaan ole hidastusvaihteella vaan pikemminkin rytmi on palautunut normaaliksi. Tuntuu vain syksyn ryminän jälkeen melkein pysähdykseltä.

En valita.  Vihdoinkin ehdin vetää syvään henkeä ja, yllätys, yllätys, lukea kirjoja. Kaikkiaan tulin tammikuussa lukeneeksi peräti 12 kirjaa. Varsin vauhdikas alku vuodelle siinä suhteessa.


Tosin... 

Kun katsoo luettujen listaa, huomaa joukossa olevan peräti 5 äänikirjaa ja niistäkin 2 lastenkirjaa eli nopeita Risto Räppääjiä. Toki kuuntelin myös "aikuisten" kirjallisuutta Kevyesti kipsissä nauratti ja viihdytti - se osui juurikin oikeaan hetkeen tammikuun pimeyteen.

Everstinna kiinnosti ja loi lisää syvyyttä historiankäsitykseeni - varsinkin suhteutettuna esim. Herttaan. Kun lukee eri puolille asemoituneita henkilöitä, huomaa kummasti yhtäläisyyksiä retoriikassa, vaikka kirjat sinänsä ovatkin erilaisia. Metsämäkikin loi historiankuvaa, vaikka fiktiivinen dekkari onkin. Äänikirjoiksi nämä sopivat kaikki ja kummasti kuuntelu loi hauskuutta vaikka keittiön siistimiseen tai ruoanlaittoon.

Se kai tässä onkin todettava, että ruoanlaitto tökkii nyt pahemman kerran. Ensin lopetin ruokablogin ja nyt ovat ruokapostaukset melkein kadonneet täältäkin. Edellinen perustui lukemiseen sekin, tosin lehden.


Mutta siis...

Niistä kirjoista. 12-5 = 7 Jäljellä on siis vielä fantasiahömppää ja hömppädekkaria. Nopeaa, aivot nollaavaa ja tammikuuhun sopivaa. En ole edelleenkään kirjoittanut meediodekkarista ja hänen värikkäästä ystäväporukastaan. Yksi kirjoista on juuri kesken ja tammikuun aikana luin sarjaa kolme. Aamiaisbaarin murharatkaisuista vähän mutisin ja samalla mietittiin kirjan nimen merkityksestä.  Toinenkin aaveita näkevä nuori nainen ratkaisi muinaisen murhan, mutta se sarja on vielä luvussa (sisko on jo osassa 15!). Samoin minulla on kesken satuja scifi-fantasiamuotoon vääntelevä Marissa Meyerin sarja, josta luin osan Cress. Sen kautta kai pääsisi miettimään vanhojen satujen "uudistettuja versioita" (tai tunnettujen hahmojen hyödyntämistä maineen keräämisessä - tulkintoja on monia).

Näin päästiin lukuun 11. Viimeisenä vielä tammikuun sarjasta poikkeava Viktor Staninslauksen kolmetoista sinfoniaa. Siitäkin kirjoittaminen on vielä vähän vaiheessa... Pidin kirjasta, ja silti jäin toisen puoliskon aikana jotenkin harhailemaan irrallisten osien labyrinttiin. En saanut tarinasta enää kunnolla kiinni, vaikka juonen toki tajusin. Pitänee vielä kirjoittaa tuosta jotain (ehkä) järkevämmältä kuulostavaa.

Helmikuu on alkanut lumisissa merkeissä. Ihanaa! Kirjoja on kasautunut luettavaksi ja Goodreadsin mukaan minulla on kesken 16 kirjaa... Lukemisen lisäksi olen yrittänyt vähän ulkoillakin. Löysin piha-alueen valaistut puut, jotka näinä pimeän aikoina luovat kiehtovaa tunnelmaa. Kirpun mukaan kuvat näyttävät siltä, kuin sieltä hetkenä minä hyvänä hyppäisi jokin hirviö niskaan.  (Instasta voi käyädä kurkkimassa käykö niin...)

4 kommenttia:

 1. Hyvän määrän kirjoja olet lukenut tammikuussa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vähän hämmästyin tuosta lukumäärästä, mutta aikalailla kevyellä ja nopealukuisella on menty :-)

   Poista
 2. Aikamoinen määrä kirjoja yhdessä kuukaudessa - itse en päässyt loppuun yhtäkään neljästä aloittamastani;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ainakin on sinulla nyt sitten yhden kirjan loppuunsaattamiseen vähemmän sivuja, kun on jo neljä vaihtoehtoa aloitettu :-)

   Poista