23.2.2018

Meedioetsivä, dragqueen ja muutama murha

Kyllä huomaa, että englanniksi ovat kirjojen markkinat ihan toista luokka kuin suomeksi. Erilaisia genren alagenren fuusioita ripauksella pientä vinksahdusta on tarjolla vaikka kuinka paljon. Suurin osa erikoisuuksista on ihan selvää roskaa, mutta sitten joukossa on joitakin helmiä. Varsinkin dekkarien ja fantasian liitosta syntyy välillä varsin viihdyttäviä tarinoita.

Olen vähän huono valitsemaan kirjoja sattumanvaraisesti jo muutenkin paisuvan lukulistan jatkeeksi, mutta onneksi minulla on sisko. Hän tuntee makuni ja osaa ehdottaa luettavakseni juuri sopivan viihdyttävän vinksahtaneita keveitä sarjoja. Nyt viimeiseksi seikkailin haamujen ja drag queenien parissa New Orleansissa.

C.C.Dragon : Deanna Oscar paranormal mystery -sarja 
Siskolta luettavaksi 

Osa 1 : A Mansion, A Drag Queen And A New Job

Deanna on sekä psykologian tohtori että kummituksia näkevä meedio. Hänen tarkoituksenaan on hakea töitä New Orleansin lähiyliopistoista, kun matkan varrella hän poikkeaa keskustelemaan yllättävästä perinnöstä itselleen täysin tuntemattomaksi jääneeltä isoäidiltä. Isoksi kartanoksi ja suureksi kasaksi rahaa osoittautunut perintö ei ole vielä mitään. Suurin järkytys on talon mukana tuleva tehtävä sekä kummituksia sisältävän kartanon vahtina että kaupungin tunnetuimman poliisia avustavan meedion manttelinperijänä. Lisäksi talon mukana tulee sekä manaajantaidot omaava ex-pappi että käytännön asiat hoitava uhkea drag queen.

Sitten kuolee pieni tyttö ja Deanna tietää murhaajan etsivän myös uusia uhreja. Häne ei voi jättää asiaa sikseen, vaan haluaa tehdä parhaansa syyllisen kiinnisaamiseksi. Tulikaste poliisia avustavana meediona osoittautuu odotettuakin hankalammaksi haamun osoittautuessa vähintäänkin osalliseksi. Vähitelle Deanna myös sekä ystävystyy  uusien tiimiläistensä kanssa että tottuu ajatukseen New Orleansista uutena asuinpaikkana.

Osa 2: A Club, An Imposter and A Competition 
Osa 3: A Bar, A Brother and A Ghost Hunt 

Toinen ja kolmas osa jatkavat samaa räiskyvää meininkiä. Kakkosessa tutkitaan drag-klubilla tapahtunutta murhaa ja joudutaan vastakkain epäaidon kilpailijan kanssa. Kolmosessa eletään aikaa Katrina-myrskyn jälkeen. Deannan veli kuolee, muttei sitten haluakaan siirtyä tuonpuoleiseen sääntöjen mukaan. Taas tarvitaan meedion apua.


Viihdyttävää kuolemaa 

Vaikka aiheet näissäkin kirjoissa ovat aika makaabereita, onnistuvat tarinat kuitenkin samalla myös naurattamaan ja viihdyttämään. New Orleans kuulostaa villiltä ja hauskalta paikalta, jossa suvaitaan erilaisuutta ja vaalitaan eksentrisiä hahmoja. 

Ensimmäinen osa oli melkein pelottava (siinä tapahtui kamalia asioita lapsille, mikä on äiti-ihmiselle aina kova paikka) ja kiukuttelin asiasta sarjaa kevyenä viihdytyksenä  mainostaneelle siskolleni. Siitä se tarina sitten onneksi kuitenkin vähitellen keveni.

Jonkin verran kirjoista kai löytyy henkilöhahmoja stereotypioita, mutta juonenkäänteet ovat aidosti yllättäviä tai ainakin kyllin mielikuvituksellisiä pitääkseen mielenkiinnon yllä. Murhanhimoiset haamut psykologin analyysin kohteena on myös oikeasti sen verran uusi ajatus, että sarja läpäisi "kolmen osan testin"  *

Tosin minulla nyt olisi sitten vuorossa se neljäs ja jostain syystä en ole päässyt pitkään aikaan eteenpäin. Ei silti, että tuo keskeneräisyys kertoisi nykyään yhtään mitään yhtään mistään. Goodreadsin mukaan minulla on tällä hetkellä kesken peräti 21 kirjaa... Ei siis mikään ihme, että helmikuussa olen tähän mennessä saanut luettua loppuun vain 4. Hyppelen kirjasta kirjaan illasta toiseen - ja lopun ajan näköjään teen taas töitä. 


*Kolmen osan testi = sarja voidaan todeta aloittamisen arvoiseksi, jos jaksan lukea vähintään kolme ensimmäistä osaa... suurin osa jämähtää viimeistään toiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti