13.2.2018

Sieni-sobasalaattia ja uusi lemppariohjelma


Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet tämän tädin päässä viime aikoina. Ei, en ole edelleenkään oppinut pitämään työmäärää kohtuuden rajoissa vaan edessä on uusi ryhtiliike vaikkei vuotta ole kulunut vielä kahta kuukautta. 

Tällä kertaa venettä on keikutettu ruokalehtien ja ruokaohjelmien osalta. Vuosien suosikit ovat tipahtaneet jalustoiltaan ja uusia hehkutetaan. 


Ensinnäkin huomasin kyllästyneeni jo vuosia hehkuttamaani Delicious- ruokalehteen. Se ei nyt vaan millään näköjään uudistu, vaan osaan jo melkein kuukauden perusteella päätellä etukäteen, mitä reseptejä lehdestä löytyy. Tammikuu = lohturuokaa eli paljon kaikkea juustoista ja sanokaa minun sanoneen, että huhtikuussa on sitten taas vuorossa Italia. Ihan kuin ei maailmassa muita maita olisikaan.
Delicious-lehden tilalle nousee uudistumiskykyä osoittanut suomalainen siskonsa, jonka numeron kokkasin tuossa juuri läpi. (No, ainakin melkein)

Ruokaohjelmista puolestaan olen tosissani tykästynyt Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä-ohjelmaan. Siinä on jotenkin hyväntuulinen ja konstailematon tunnelma.


Myös sarjan reseptit ovat houkuttelevia. Viime viikon jakson kohdalla kuopus istui telkkarin vieressä ja ilmoitti, että ainakin dukkah-lohta pitäisi saada. Valitettavasti vain Stockan herkusta oli kyseinen mausteseos loppu eikä tällä kertaa innostanut ruveta itse sekoittelemaan, joten teimmekin sitten vain sobanuudelisalaattia sienillä ja ihan mahtavalla kastikkeella.

Eikä muuten kestänyt kauan kokata.


Sieni-sobasalaatti 

 Soba-nuudeleita 2 nippua
3 kevätsipulia
nippukorianteria
parikymmentä luomu siitakesientä

kastike:
2rkl vaahterasiirappia
2rkl miriniä
2rkl soijaa
2rkl riisiviinietikkaa
ripaus suolaa
2tl seesamiöljyä (huom. pienempi määrä suhteessa muihin kastikeaineksiin - seesamiöljyä liika on tosiaankin liikaa...)

Sekoita kastike ja leikkaa sienien lakit siivuiksi. Sekoita sienet kastikkeeseen.
Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
Silppua korianteri ja kevätsipuli.
Sekoita salaatti.

6 kommenttia:

  1. Nam nam, sobanuudelit ovat suosikkejani, ja tuossa on juuri ne maut mistä pidän:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin sobanuudelit ovat parhaita nuudeleita ja tämän version kastike on tosi namia.

      Poista
  2. Samassa liemessä uppoaa minuunkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jotenkin kiva yhdistelmä keskustelua, höpötystä ja maukkaita reseptejä. Yleensä väsyn suomalaisissa ruokaohjelmissa liian hitaaseen tahtiin, mutta tässä on löydetty miellyttävä rytmi myös leikkauksessa ja ohjauksessa.

      Poista
  3. Minä lopetin sisustuslehtien ostamisen yhdessä vaiheessa, koska tuntui, että yksi lehti oli täynnä vain yhtä ja samaa kotia. Kaikki näyttivät samalta ja mitään uutta ei tapahtunut kuukausiin. Ymmärrän siis tuon turhautumisen.
    Niin herkullisen näköinen nuudeliruoka. Meillä nuudeleita syödään eri muodoissa ainakin kerran viikossa. Helppoa ja hyvää ruokaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uudistuminen on tärkeää. Jopa tällainen täti kaipaa välillä vähän uutta näkökulmaa.
      Nuudelit ovat ihania ja sobanuudelit lemppareitani!

      Poista