6.7.2017

Kesäkuun luetut

Kesäkuu oli ainakin kirjojen lukumäärän mukaan ihan huippukuukausi. Lähempi tarkastelu osoittaa, että kuukausi oli mielenkiintoinen monessakin mielessä. Jännää on muun muassa se, että äänikirjoja tuli kesäkuussa kuunneltua peräti viisi.

Suman syitä

On minulla äänikirjasumaan muuten ihan selkeä syykin. Totesin jossain vaiheessa olevani työreissuilla sen verran väsynyt, että lentojen aikana parhaiten toimi äänikirja. Puhelin lentokonemoodiin, piuhakuuloke puhelimeen ja äänikirja päälle. Silmät kiinni ja lento menikin nopeasti. Sama koski hotelli-iltojen iltalukemista. Tosin silloin nukahdin usein jo ennen torkkuajan päättymistä ja jouduin sitten aamulla kelaamaan taaksepäin.

Reissusyy ei nyt sitten kuitenkaan selitä kymmentä luetuista. Keittokirjat tietysti ovat aika nopeita luettavia ja niitä osui kesäkuulle peräti kaksi. Molemmat varsin luettavia ja kokattavia. Jotenkin tuntuukin kotimaisten keittokirjojen taso (ainakin minun kriteereilläni) viime vuosina parantuneen, tai sitten olen vaan tullut entistäkin valikoivammaksi sen suhteen, mitä käsiini suostun ottamaan.  Näistä kahdesta löytyy juttua näiden takaa : Alexin keittiössä, Armas aika

Muuten olenkin lukenut aika sekalaisesti, pääasiassa dekkareita ja fantasiaa. Läheskään kaikista en ole vielä kirjoittanut, mutta joistan sentään. Äänikirjoista blogista löytyvät jo Rakkautta vahingossa, Kylän koirat ja Akvarelleja Engelin kaupungista. Tykkäsin kaikista, vaikka ne ovatkin keskenään hurjan erilaisia.

Oikeastaan ainoa kirja, johon en varsinaisesti tykästynyt oli Operaatio Lipstick. Se oli makuuni ehkä vähän turhankin yksinkertaistettu, vaikka toimikin lentolukemisena. Myöskään Katja Kallion Säkenöivät hetket ei tuntunut niin hyvältä kuin muiden blogikirjoitusten perusteella olisin kuvitellut. Siitä lisää jossain vaiheessa.

Kirjastomiljööseen sijoittuvat kirjat olivat varsin viihdyttäviä, sekä dekkari- että fantasia-muodossa. Muista vielä varmaan jossain vaiheessa kirjoittelenkin vielä.

Mistä tiedän, mitä luin?

Jos joku nyt sattuu miettimään, niin tällä tavalla minä luettuja kirjoja seuraan. Proosallisesti Excelissä. Goodreadsiinkin noita merkitsen, mutta sieltä puuttuu välillä lukemiani kirjoja, eikä sieltä saa vuoden lopussa tehtyä statistiikkaa.

Tähän mennessä olen listaukseni perusteella lukenut jo 63 kirjaa.
Heilutaanko heinäkuussa? 

Heinäkuu on jo hurjassa vauhdissa, paitsi että lukemisen suhteen on vähän tahti hiljentynyt. Ei ole reissuja ;-) tai sitten vain kerään voimia lauantain koitokseen. Silloin nimittäin on

KESÄLUKUMARATON! 

Olettehan kaikki jo ilmoittautuneet? Minulla on valmistautuminenkin jo hyvällä mallilla ja odotan lauantaita malttamattomana.

Odotan myös kesälomaa. Viime viikolla minun piti olla jo harjoittelemassa lomailua, mutta pieleen meni. Lomaviikko sujui pahasti töiden merkeissä. Heinäkuun puolessa välissä sitten uusi yritys. Ehkä nuo kelitkin muuttuvat kesäisemmiksi siihen mennessä.

2 kommenttia:

  1. Mahtavan määrän kirjoja olet lukenut. Minä onneton saan kuunneltuakin vain kirjan kuukaudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se määrä vaan se laatu - eikös vaan? :-)

      Poista