9.10.2016

Kuukauden luetut ja haasteen katkos

Tai oikeastaan tässä pohdiskellaan nyt kahden kuukauden luettuja. Blogissa käyneet eivät kai ole voineet välttyä tiedolta syyskuun alun selkäongelmista ja niiden vaikutuksesta lukemiseen (ja muuhun elämään).

Ihan ensimmäiseksi hoidetaan alta pois yksi harmitus. Olen yli vuoden saanut vedettyä "kuukauden teatteri" -haastettani, mutta nyt... Syyskuussa olisin päässyt Kansallisteatterin Sumu- näytelmän ensi-iltaan, mutta jouduin perumaan osallistumistani. teatterielämystä hieman häiritsee, jollei pysty istumaan viittä minuuttia kauempaa. Vähän harmittaa,

Onneksi sentään elokuussa ehdin teatteriin! Shakespearen Kesäyön Uni Ryhmäteatterin esittämänä Suomenlinnan kesäteatterissa oli unohtumaton elämys. Lokakuuksi (ja joulukuuksikin) on myös suunniteltu teatteria, joten ehkä tuon yhden välikuukauden voin antaa itselleni anteeksi.

Kirjojen suhteen tilanne sitten onkin ihan toinen 

Sekä elokuu että syyskuu olivat aika huikeita kirjakuukausia. Kummankin kuukauden aikana tulin lukeneeksi peräti 9 kirjaa. Joukkoon mahtuu 3 äänikirjaa, 6 painettua ja peräti 9 e-kirjaa. Tai yksi kirjoista on ehkä enemmänkin vähän pidempi novelli.

Elisa Kirja nimittäin julkaisi yhdessä Crime Timen kanssa ensimmäisen osan 15-osaista sarjaa "Rikospaikkana Pasila". Antti Tuomaisen kirjoittama Penelope, kertoo yhden miehen tarinan liike-elämän muutosten pyörteissä ja niiden vaikutuksista - tavallaan. Osa on vieläkin ilmaiseksi ladattavissa Elisa Kirjasta, joten siitä vaan lataamaan lisää luettavaa.

Muuten tulin lukeneeksi todella vaihtelevasti erilaisia genrejä kauhusta viihderomantiikkaan. ja fantasiasta realistiseen nykynuorisokirjaan. Mikäs sen ihanampaa kuin mennä tunnelmasta ja tarinasta toiseen kirjojen avulla.

Kaikista en vielä ole edes ehtinyt kirjoittamaan ja elämä on muutenkin taas keikahtamassa kiireisemmäksi, mutta tässä kohokohtia.

Elokuun helmi on itseoikeutetusti Minna Rytisalon Lempi. Tätä esikoisromaania ei ole kehuttu kertaakaan turhaan. Suklaan maku oli puolestaan ihana lukuromaani - siis kuka muka voi vastustaa suklaan ja Barcelonan yhdistelmää? Kotitekoisen poikabändin alkeet puolestaan vei nykymaailman yläasteelle ja luimme kirjan molemmat, perheen rokkari ja minä.

Syyskuulta parhaiten taisi jäädä mieleeni ensinnäkin Aila Meriluodon elämäkerta äänikirjana sekä sitten sairasvuoteen hittilista. Sillä listalla ovat kirjat, jotka saivat kulumaan illat, jolloin ei saanut muuta tehtyä kuin sängyssä luettua Kobolla kirjoja. Historiallisesta dekkarista mennään romanttisen viihteen kautta nykykirjallisuuden veijaritarinaan. Joukosta löytyy myös yksi nuortenfantasia, mutta se taitaa päivittyä tuolle listalle vasta sitten, kun ehdin siitä kirjoittamaan.


Lopuksi vielä kirjallinen viite... 

Pääsin Nelkytplusblogilaisten kanssa istumaan iltaa uudistuneeseen Salve-ravintolaan. Vaan kuka tietää kenen kirjailijan teoksessa ja missä niistä käydään syömässä Salvessa? (Vinkki: siinä myös asutaan Torni-hotellissa) Ja ei - kirjailija ei itse asiassa kuulu omiin suosikkeihini, enkä kyseistä kirjaa ole tainnut edes lukea.


3 kommenttia:

  1. Enpä tiedä vastausta heittämääsi kirjakyssäriin.
    Halusin vain tulla toivottamaan kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Facen puolella tiedettiin. Kyseessä siis on John Irving ja Kunnes löydän sinut :-)

    VastaaPoista