9.7.2016

Sudio Vasa Blå eli Bluetooth-kuulokkeet äänikirjatestissä


Jo jonkin aikaa olen etsinyt kuulokkeita, jotka saisi johdottomasti (Bluetooth) yhdistymään puhelimeen ja joilla onnistuisi sekä puhelujen hallinta että äänikirjojen kuuntelu. Instassa silmiini osuivat Sudio Vasa Blå - kuulokkeet ja pyysin niitä testattavaksi.

Nyt olen jonkin aikaa kuulokkeiden kanssa toiminut ja tässä ajatuksiani.

Ehdottomat plussat:

(1) Johdottomat kuulokkeet ovat juuri niin hyvät kuin arvelinkin. On ihanaa, kun ei johto ota koko ajan kiinni vaatteisiin tai laukkuun ja kuulokkeet saa sadekelilläkin nätisti kauluksen ja hupun alle vaikka puhelin onkin suojassa laukussa.

(2) Äänen laatu on aivan mahtava ja hiljaisempikin äänikirjan lukija kuuluu hyvin, vaikka ympärillä metelöitäisiin. Yleensä varsinkin matalat miesäänet ovat aivan mahdottomia kuunneltavia hälyssä.
Tosin en näin lomalla ole vielä testannut ratikassa ja metrossa - ne ovat edessä sitten kun työ taas alkaa.

(3) Kuulokkeilla on kivannäköinen nahkakotelo säilytystä ja kuljetusta varten. Kyllä se vaan tuo sellaisen pienen luksuksen tunnun, kun tavarat ovat kauniisti pakattuja - eivätkä itse kuulokkeetkaan näytä yhtään hullummilta!

(4) Vaikka alla urputankin vähän noista ohjaus"mötiköistä" niin on se ihan mahtavaa, kun puhelimeen saa vastattua kaivamatta sitä laukusta. Ohjaus on myös intuitiivinen ja totuin tosi nopeasti painamaan oikeasta kohdasta - toisin kuin tähän saakka käytössä olleilla piuhallisillakin kuulokkeilla.Pohdituttaa vielä: 

(1) Minulla on oudot korvat. Tuollaiset sisään painettavat kuulokkeet eivät meinaa pysyä sitten millään. Sudio-paketin mukana tuli monta kokovaihtoehtoa kuulokesuojuksiin, joten sopivuutta pääsee testaamaan. Otin käyttöön kaikkein pienimmät ja ne jo pysyivät paremmin. Seuraavaksi kokeilen kaikkein suurimpia - ihan siltä varalta, että ne "jumittuisivat" paikoilleen hyvin. Kiva, kun pääsee kokeilemaan, mikä sopii.

(2) Kuulokkeiden "nauha" on jotenkin vähän paksun ja raskaan oloinen. Vaati pientä totuttelua, että sain sen asetettua hyvin paikoilleen. Samoin akku ja ohjauspaneeli painavat painollaan kuulokkeita korvista alaspäin. Ehkä ne voisivat olla jotenkin lähempänä niskaa... Ei kuitenkaan mitenkään häiritseviä ominaisuuksia nämä ja äkkiä unohtuivat käytössä.


Kokonaisvaikutelma?

Kaikkiaan siis varsin positiiviset kokemukset minulla on Sudio Vasa Blå kuulokkeista. Totuin käyttöön nopeasti. Akku riittää ainakin viikon intensiiviseen kuunteluun ja maratonpuheluihin siskon kanssa. Kuulokkeet asettuivat elämääni jouhevasti ja niistä on tullut välttämätön varuste laukkuun, (ja korville), aina kotoa poistuessani.

Sudio Sweden haluaa myös tarjota lukijoille mahdollisuuden hankkia Vasa Blåt (tai muita Sudio-tuotteita)  15% alennuksella koodilla Minna16, jos olette kiinnostuneita niin kurkatkaa kauppaan :-) 

Sunnuntain lukumaratonilla kuulokkeet pääsevät taas tositestiin - niiden varassa kun on päivän ulkoilu ja muut kirjan vierestä pois vievät touhut.4 kommenttia:

 1. Kuulokkeiden kultainen osa tekee niistä tyylikkän näköiset. Kuulostaa hyviltä nämä kuulokkeet.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tyytyväinen ja kulta on aina kultaa (vaikkei aitoa olisikaan) :-)

   Poista
 2. Vaikuttaa hyvältä! Olen vähitellen alkanut lämmetä ajatukselle langattomista kuulokkeista, kun sotkeutuvat johdot välillä hermostuttavat. Pitääpä tutkailla asiaa tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtojen solmut minutkin saivat näitä etsimään :-)

   Poista