30.7.2016

Wildflower

Jaksaa, jaksaa... Loma loppui, työ alkoi, mutta arki on edessä vasta maanantaina ja silloinkin vielä kevennettynä versiona, koska koululaiset vielä lomailevat vähän aikaa.

Pitäisi arvostaa arkea ja osata muokata se sellaiseksi, että elää, eikä vain odota (viikonloppua, lomaa, työpäivän loppumista). Helppo sanoa, muttei ehkä aina ihan helppo toteuttaa. Kyllähän minä pidän työstäni ja syyskuun alussa aloitan luullakseni toisessa vähintäänkin yhtä mielenkiintoisessa ja inspiroivassa paikassa, mutta silti sitä välillä haaveilee, että joku maksaisi palkan kirjojen lukemisesta, haahuilusta ja vaikka tästä blogin sepustamisesta.

Realismi ja oma kokemus kertoo, ettei yrittäjän elämä ole ruusuilla tanssimista, eikä arkensa ollenkaan niin kevyttä kuin voisi vapauden perusteella kuvitella. Vaan voihan sitä aina unelmoida vaikka sitten lottovoitosta, elämisen kiireiden lomassa.

Tulin tässä kesällä myös kuunnelleeksi yhdenlaisen yrittäjän kertomuksen elämästään. Drew Barrymore on kaikkien tuntema näyttelijä (E.T., Charlie´s Angels jne.), mutta hänellä on myös oma tuotantofirmansa, kosmetiikkamerkkinsä jne. Voisi kuvitella lapsitähdelle kaiken tippuneen taivaasta, mutta ei se nyt kai ihan niin mennyt.

Meidän pihan "villi" korianteri

Drew Barrymore: Wild Flower 
HelMet Overdrive 

Drew Barrymore on itse kirjoittanut kirjan elämästään ja myös lukenut sen äänikirjaksi. Esiintyminenhän näyttelijältä sujuu ja tätä äänikirjaa onkin mielenkiintoista kuunnella. Toki, välillä kovin amerikkalaiset kiekaisut ja karjuminen särähtävät suomalaisen lukijaan liioiteltuina, mutta toisaalta äänen värähtely herkissä kohdissa liikuttaa. Kyynikko minussa mietti, onko kyseessä taitavan näyttelijän äänenkäyttö, mutta uskotaan nyt kesän kunniaksi aitoon oman elämän tekstistä liikuttumiseen. Vaikuttavuus oli selvä.

Kirja ei varsinaisesti etene kronologisesti eikä ole edes oikea elämäkerta. Kyseessä on kokoelma kohtauksia Drew Barrymoren elämästä ja kertomuksia hänen taustastaan. Onkin jännittävä seurata, miten hippivanhempien vaikutuksesta ja erityisesti kunnianhimoisen äidin huomassa lapsitähdestä kasvaa täysin eksyksissä oleva nuori.  Tahdonvoimalla Barrymore kuitenkin vie elämäänsä eteenpäin ja nyt nelikymppisenä tarinaansa kertoo seestyneen oloinen, kahden pienen tytön äiti.

Osittan kirja kuulostaa ihan Hollywood-sadulta, mutta takana kuuluvat myös tummemmat soinnut. Päihdeongelmat, vierotus, äidin huoltajuuden purkaminen teininä lakiteitse, ei ole elämä aina ollut helppoa. Los Angeles ei kai myöskään ole kaikkein helpoin ympäristö viihdeteollisuuden piirissä toimivan yrityksen perustamiseen. Hatunnosto onnistumisesta!

Tarinoiden erilaisuus ja aikahypyt tekevät kirjasta hieman sekavan ja vaikeasti seurattavan, mutta kun jättää punaisen langan etsimisen sikseen ja keskittyy yksittäisiin kohtauksiin, ovat ne pääosin mielenkiintoisia ja monissa on ihan oikeasti jotain asiaakin tai viesti siitä, miten Barrymore uskoo onnistuneensa. Ylenpalttinen tunteellisuus tekee muutamasta luvusta melkein hivenen nolottavia kuunnella. Siirappisuus oman perheen ja varsinkin appivanhempien kohdalla saa vähän hymähtelemään ja tulee tirkistelijäolo. Parhaimmillaan kirja on silloin, kun Barrymore kertoo suvustaan tai lapsuutensa tapahtumista. Firman perustamisen leffalistat ovat tällaiselle ei-elokuvaihmiselle vähän puuduttavia.

Kaikkiaan kirja on oikein viihdyttävää kuunneltavaa. Välillä sitä on kateudesta vihreänä ja välillä taas arvostaa omaa arkeaan ja on kiitollinen tavallisesta elämästään. Jonotuslistoista päätellen tämä on HelMet Overdrivessa yksi suosituimmista kirjoista, mutta kannattaa pistää itsensä jonon jatkoksi. Kirja on helppo kuunnella ja onhan se aina kiinnostavaa tietää enemmän kuuluisuuksien taustoista, varsinkin heidän itsensä kertomana.

2 kommenttia:

 1. Minun haave on elää näillä tekeleilläni ja toinen haave on opiskella vielä yksi ammatti itselleni lisää. Nyt pahasti näyttää siltä, ettei tämä ammatti voi olla loppuikäni homma.
  Kivaa viikonloppua Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, jos joudut luopumaan jostain tekemisestä, vaikket haluaisi. Uutta toki on aina ihana oppia!
   Tsemppiä!

   Poista