29.11.2015

"Missä luet" -kysely ja uniasiaa

Missäs te luette?

Ryhdyin asiaa pohtimaan omia lukutottumuksiani miettiessäni. Minä luen mieluiten olohuoneen sohvalla, mutta eniten luen - sängyssä. Kirjan lukeminen auttaa kroonisesta yskästä kärsivää valumaan silleen hiljalleen makuuasentoon, ärsytysyskää huijaten. Puhumattakaan tietysti siitä, että elämän ollessa hektistä kaikkine työ- ja perhepuuhineen, on nukkumaanmenon hetki käytännössä se ainoa, jolloin viikolla ehdin kirjan käteeni nostamaan.

Asia jäi sen verran vaivaamaan, että pistetäänpä pystyyn oikein kysely. Se löytyy sekä tuosta alapuolelta että sivupalkista.

Valitkaa haluamanne vastaustapa, mutta vastatkaa - jooko?


Sängyssä lukemisesta on lyhyt matka nukkumiseen

Meille pitäisi hankkia uusi sänky. Tarkoituksena on muuttaa saunakamari vanhempien makuuhuoneeksi, jotta makkari vapautuu esikoiselle ja rummuille, jotta keskimmäinen saa muutettua esikoisen tilalle ja kuopus saa isoimman makkarin leluilleen ja muille tärkeille tarvikkeilleen. Dominoefekti, mutta lopputuloksena siis meidän pitää vaihtaa kapeampaan sänkyyn, jotta se mahtuu suunniteltuun huoneseen.

Kun Unikulmalta sitten tuli kutsu bloggaajailtaan keskustelemaan nukkumisesta ja unen tärkeydestä, olin heti valmis mukaan.

Ihan ensimmäiseksi olin painemittauksessa. Siinä katsotaan, mihin kohtiin patjaa minusta jää suurin jälki. Ei liene yllätys, missä kohtaa meikäläisen punainen läiskä on. Samalla testattiin sopiva tyynykin ja kyllä niissä on eroja. Kyselin myös siitä lukemisesta ja sain suosituksen moottorisängylle. Istuva asento kun olisi kuulemma lukijalle paras ja moottorisängyllä saisi sitten sen vaivihkaisen nukkumaanvalumisenkin aikaiseksi.

Jep, myös selällään on paino keskellä

Eikä se mittaaminen tuohon jäänyt...

Kuulimme myös ihmisen kropan sähköisyydestä. Levossa ja rentoutuneena ei meistä saisi valoa lamppuun, mutta oman selkäni kohdalla Vesa Tuominen (Unikulman perustaja) totesi, että säteilen enemmän kuin suurin osa kotoa löytyvistä sähkölaitteista. Sen kun saisi hyötykäyttöön.

Tosin mittarin nousu ylälukemiin ei taida olla hyvä juttu, eikä itse asiassa minua tuona iltana edes yllättänyt. Kärsin koko päivän lihasjännityksestä johtuvasta päänsärystä, joten selkälihasten jäykkyys taisi olla selvä juttu.

 
Mallilla meni jo aika hyvin, ainakin minuun verrattuna
Muutenkin kuulimme paljon asiaa

Esityksen aikana ymmärsin, miksi paras aika päätösasioille töissä on ennen myöhäistä lounasta. Ihmisen aivotoiminta on kuulemma parhaimmillaan 4-6h heräämisen jälkeen ja kroppa tehokkaimmillaan vähän myöhemmin. Päätösasiat siis aamupäivään ja urheilusuoritukset iltapäivään.

Tosin tuo edellinen edellyttää, että ihminen herää kokonaisuutena kerralla. Meissä on kuulemma monta eri osa-aluetta, joiden pitää päästä valveille. Siksi aamun heräämisen tulee viritellä kaikkia aisteja - tarvitaan sinistä valoa, kirpakkaa pehua, venyttelyä, ääntä, kylmää vettä kasvoille ja vielä muutama litsari poskille. Näin jo sieluni silmillä itseni herättelemässä isäntää aamulla...

Sininen valo muuten on syy myös siihen, miksi viime aikoina on mediassa puhuttu e-kirjojen valvottavasta vaikutuksesta. Sanotaan tämä nyt vielä kerran:

E-KIRJAT EIVÄT ITSESSÄÄN VALVOTA, VAAN MONET LAITTEET, JOILLA NIITÄ LUETAAN. TABLETIT JA PUHELIMET LÄHETTÄVÄT SILMILLE JUURIKIN TUOTA HERÄTTÄVÄÄ VALOA, E- LUKULAITTEET EIVÄT.

Ihan toinen asia onkin sitten vetävän tarinan vaikutus yöuniin, Kaikkihan me tiedämme, miten käy kun aloittaa jännän dekkarin illansuussa...


Kaikki me olemme yksilöitä 

Aamuvirkku tai illankukku, se on vanhempien vika. Unitaipumuksemme nimittäin tulevat geeneistä ja kaikkihan me olemme vähän omanlaisiamme sekoituksia. Kroppammekin ovat yksilöllisiä ja siksi Unikulma kuulemma räätälöi jokaiselle asiakkaalle omanlaisensa sängyn eri kovuusasteisista palikoista,

Omalle kropalle räätälöity patja ja moottorilla säädeltävä kallistusaste kuulostavat todella houkuttelevilta, mutta... Se hinta. Parisängyt lähtevät kuulemma 3.500 eurosta ylöspäin. Eihän se ole kuin euron päivässä käyttöikään nähden, mutta kertakustannus taitaa tällä hetkellä mennä meillä joulunajan käyttöbudjetin yli. Valitettavasti. Pitänee ottaa säästöpossu esille ja katsoa saisiko eurot sivuun.


Kiitokset Unikulmalle mielenkiintoisesta illasta. 

JA SITTEN SE KYSELY! 

Kysely:

Create your own user feedback survey


4 kommenttia:

  1. Vastasin.Jännää millä keinoin nykyään voi valita itselleen se sopivin sänky:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Joo, olin ihan äimän käkenä kaikesta siitä teknologian määrästä.

      Poista