23.11.2015

Liebster Award eli 11 kysymystä


L'amie de ABC-blogista lensi suuntaani Liebster Award -haaste. Kiitos ja kumarrus! Tässä alla siis vastauksia ja kysymyksiä ja seuraavia haastettuja. 
Olen tainnut joskus ennenkin vastailla kysymyksiin, mutta tämä on kivaa. Varsinkin, kun kysymykset ovat ihan uudet! 

Haasteen säännöt:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Vastauksia kysymyksiin:
1. Miksi päädyit perustamaan blogisi? Kirjoitin ruokablogia jo aikaisemmin ja sitten teki mieli vaihtaa aihetta kirjoihin. Siispä vaan uusi blogi tulille... 

2. Millaisia tunteita bloggaaminen sinussa yleensä herättää? Iloa ja Innostusta. Minusta on mukava kirjoittaa ajatuksia (ja ruokablogin puolelle myös reseptejä) jonnekin talteen. Lisäksi bloggaamisen myötä olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin ja päässyt mukaan kaikenlaiseen kivaan tekemiseen. 

3. Miksi juuri kirjablogi (tai osittain-kirjablogi)? Koska kirjat... Nuorena luin paljon ja ihan koko ajan. Sitten lasten myötä alkoivat sellaiset ruuhkavuodet, että kirjatkin vähän jäivät. Kun taas palasin rakkaan harrastuksen pariin tuli sellainen olo, että haluaa jakaa iloaan siitä muillekin. Sitä paitsi, kirjoista keskustelu on aina mukavaa ja blogien kautta saa lukemiseen uudenlaisen yhteisöllisen viban. 

4. Minkä genren kirjoja luet eniten? Apua! Viime aikoina varmaan fantasiaa. Olen tosin ihan kamalan opportunistinen lukija. Yleensä luen kaikkea käsiin sattuvaa. 

5. Haaveiletko itse kirjailijanurasta? Ihan pienestä lapsesta saakka, mutta kun en kirjoita kuin blogiani niin taitaa haaveeksi jäädäkin. Isäni mielestä minun pitäisi sitten eläkkeellä kirjoittaa elämäkertani, jonka nimeksi laittaisin "Hassu, hassu elämäni" En tiedä miksi. 

6. Mikä on lempikirjasi tällä hetkellä ja miksi? Sinuhe egyptiläinen - olen lukenut sen monta kertaa, mutta jokin aika sitten (vuosi sitten - kauheata, miten aika kuluu) kuuntelin äänikirjana ja tarina nousi taas aivan uusiin sfääreihin. Uskomattoman taitavasti kirjoitettu ja äärimmäisen ajankohtainen monilta osin nytkin. 

7. Millainen on hyvä kirjan kansi? Kertoo kirjan sisällöstä,muttei paljasta liikaa

8. E-kirja vai tavallinen? Sekä että, eivät sulje pois toisiaan. Nykyään koitan keskittyä e-kirjoihin ihan tilansäästön vuoksi, mutta silti sain eilen isännältä ukaasin, että pitää saada olohuoneen lattian kirjapinot siivottua jonnekin... 

9. Lempikirjakauppasi? Elisa Kirja - koitan olla ostamatta painettuja (ks.yllä)

10. Lempilukupaikkasi? Sänky tai sohvankulma - tästä tulossa blogissa oikein artikkelikin. Varmaan vielä tämän viikon aikana. 

11. Oudoin paikka jossa olet lukenut? öööhhh... ei nyt heti muistu mieleen mitään outoa. Lasketaanko metsässä kannonnokka? Kirjojahan voi periaatteessa lukea missä vaan ja varsinkin äänikirjoja kuunnella vieläkin useammassa paikassa ;-) 


Ja sitten kysymyksiä seuraaville halukkaille eli kuka tahansa saa vastata. Erityisesti voisi tietysti kysäistä mukaan vaikka Norkkua Nenä kirjassa -blogista (yli 200 lukijaa, mutta ollaan nyt tosi raggareita. Sitä paitsi, hänen blogistaan olen saanut useita lukuvinkkejä... )  tai  Simoa Lukupino-blogista (kirjoja ja teatteria) tai hdcanista Hyönteisdokumentti-blogista (mielenkiintoisen erilaisia kirjoja kuin valtavirrassa)  Jos vaikka näille noin ensi alkuun... vastatkaa, jos jaksatte. Ei pakkoa :-)

1. Mistä kirjoittaisit, jos et kirjoittaisi kirjoista tai mistä muusta jo kirjoitat? 
2. Minkä kirjan luit viimeksi? 
3. Milloin ja millä kuuntelet äänikirjoja? (tai kuunteletko niitä?) 
4. Millaista kirjaa et koskaan lukisi? 
5. Kerro yksi jouluun tai joululomalle sopiva kirja? 
6. Kuka luki sinulle viimeksi ääneen? 
7. Onko jokin elokuva parempi kuin kirja, johon se pohjautuu? Mikä? 
8. Kenen kirjoihin liittyvän henkilön haluaisit kutsua päivälliselle ja mitä hänelle tarjoaisit? 
9. Kotimaista vai käännöstä? 
10.  Millä sinusta saisi teinipojat lukemaan? (Hahaa... ideoita kaivataan!) 
11. Mitä näit viimeksi teatterissa tai elokuvissa? 

Siinä...  

2 kommenttia:

  1. Kiva aina lukea näitä kysymys/vastaus-juttuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on - ota sinäkin tuosta kysymykset vastattavaksi, jos huvittaa :-)

      Poista