16.12.2014

Mikä on Sohvaröhnö?Mustassa marraskuussa seurakseni ilmaantui Sohvaröhnö, joka ei edelleenkään ole suostunut jättämään minua rauhaan. Valokuvaa en ole siitä saanut, mutta Kirpun näkemys on jokseenkin tuollainen kuin kuvassa, eikä siitä nyt ainakaan mitään protesteja ole mallin suunnalta kuulunut. En tiedä, mikä se oikein on, mutta jotenkin tuollainen... 


Sohvaröhnön olemus?

Sohvaröhnö on pikkuinen, pörröinen otus. Sillä on vaaleanpunaiset tupsukorvat, pitkät viikset ja tummat nappisilmät. Se rakastaa sohvalla loikoilua ja pehmeitä tyynyjä. Kahvin tuoksu saa sen viikset väpättämään ja suklaa kehräämään kissaa kovempaa.

Sohvaröhnö ilmestyy kirjoittajan korvan takaa selkänojalle keikkumaan aina kun alkaa väsyttämään tai työ jotenkin jumittaa. Sen suurinta hupia on kuljettaa koneen vieressä istujan ajatukset työasioista jonnekin ihan muualle, mielellään päiväuniin tai pilvilinnoihin. Viha-rakkaussuhde vähintäänkin yhtä mukavuudenhaluiseen kissaan aiheuttaa Sohvaröhnölle päänvaivaa. Taistelu on toistaiseksi laantunutut asemasodaksi sohvatyynyjen rajoilla.


Parasta sohvaröhnöstä on saada kirjoittajakin sohvalle ja käpertyä olkapäälle lukemaan samaa kirjaa.  Sohvaröhnökin haluaisi joskus päästä paperille, mutta bittimuodossakin on etunsa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti