4.8.2014

Taiteilijan kuolema


Kate Wilhelm : Death of an Artist 
HelMet/Overdrive äänikirja 

Stef on levoton, äärimmäisyyksiin menevä ja toisinaan julma nainen. Hän on myös maailmanluokan taiteilija, joka mustasukkaisesti pitää kiinni teoksistaan. Kun hän putoaa portailta kuolemaansa ja aviomies numero neljä esittelee sopimuksen luvasta myydä viimeisimpiä tauluja, tietävät hänen äitinsä ja tyttärensä jonkin olevan pielessä. Onneksi lähistölle on muuttanut myös entinen New Yorkin murharyhmän etsivä, joka suostuu auttamaan kuoleman selvittelyssä.

Death of an Artist on äänikirjana mukava. Juoni ei ole kovin monimutkainen ja henkilöhahmot ilmaisevat itseään selkeästi. Lukijan ei tarvitse muistaa miljoonia pieniä juonenpätkiä ja nimiä pysyäkseen jutussa kärryillä. Yksinkertaisuudestaan huolimatta tarina on kuitenkin tarpeeksi monimutkainen, että mielenkiinto säilyy. Tosin lopussa homma vähän lätsähtää. Kirjan alkuosa luo asetelmia ja murhanhimoiset tunteet vellovat useammankin henkilön mielessä, mutta sitten asioita vain tapahtuu ja minä ainakin jäin vähän hämmennyksiin. "Tuossakos se loppukliimaksi nyt olikin ? Meni jo."

Kirjaa kuunteli kuitenkin mielellään. Rantakaupungin maisemat ja leppoisa elo tulevat tarinassa kauniisti esille. Kaupungin asukkaista löytyy paljon miltei karikatyyrisiä hahmoja sivuhenkilöiksi. Maalaustaiteen ja radiokuunnelmien äänitehosteiden maailma tuo mukaan pientä pikanttia sävyä.

Kyseessä on siis ihan kelpo dekkari, jonka parissa viihtyy. Eihän se ole mitenkään kauhean erityinen, mutta mukavaa keskitasoa. Kyllä tuota kelpasi kuunnella kesähelteillä.

Ihan sivuhuomautuksena mainittakoon, että näissä englanninkielisissä äänikirjoissa on aivan poikkeuksetta ollut tosi mahtavat lukijat. Niin tässäkin (Carrington MacDuffie). Ilmeisesti he ovatkin aina näyttelijöitä ja usein vieläpä äänikirjoihin tai kuunnelmiin erikoistuneita. Se kyllä kuuluu.

Norkkukin on kuunnellut tämän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti