5.7.2012

Sookieta tuplasti

Minulta oli jotenkin hassusti jäänyt väliin edellinenkin osa Sookien seikkailuista, joten lainasin siskolta molemmat viimeisimmät kerralla. Siispä vietin pari päivää iloisesti (?) vampyyrien, ihmissusien ja keijujen parissa ihmetellen Sookien miessuhteiden viimeisimpiä käännöksiä

Dead Reckoning vie lukijan keskelle vampyyrien politiikkaa Ericin taistellessa asemastaan vampyyrihierarkiassa. Sookie  joutuu sotkeutumaan hengenvaaralliseen juonitteluun Ericin "vaimona". Samalla hänellä on omat ongelmassa menneisyyden vihollisten ilmaantuessa uudelleen paikalle.

Kirja on taattua Sookieta - viihdyttävää ja vauhdikasta. Jotenkin vain tuntuu, että tarinat vähän toistavat itseään. Vihollinen ilmaantuu, juonitellaan, selvitetään pari hengenvaarallista tilannetta, surmataan muutama pahis ja hups, kierros alkaa uudelleen. Tiedän, kaava on se vanha tuttu ja toimiva viihteen saralla, mutta jotenkin sitä toivoisi vähän uuttakin. Saattaa tietysti olla liikaa pyydetty.

Tai sitten ei, Deadlocked tuo virkistävästi uusia tuulahduksia. Kaava on sama, mutta tällä kertaa juoni on hiukan vähemmän ennalta arvattava ja lopussa ilmaantuu ihan uusia värinöitä.

Toistaiseksi viimeisimmässä Sookie-sarjan kirjassa Eric lavastetaan nuoren tytön murhaajaksi. Sookie kuvittelee kerrankin olevansa juonessa mukana vain sivullisena, mutta toisin tietysti todistetaan. Vauhdikkaiden tapahtumien jälkeen Sookie huomaa olevansa yhdenlaisen pahan alku ja juuri, ihan tahtomattaan. Taattua viihdettä siis tämäkin, mutta jotenkin virkistävämpi kuin edellinen.

Niin, ja tämä sitten loppui sellaiseen kohtaan, että seuraavaa osaa jää oikein odottamaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti