2.1.2012

Viime vuoden satoa ja uudenvuodenlupauksia

Näin vuoden alkuun lienee hyvä luoda silmäys viime vuoteen ja muistella suuria tapahtumia ja blogin vaiheita.

Virtuaalielämän ulkopuolella ei meidän perheellä ole suurimmasta tapahtumasta epäilystäkään. Huhtikuussa Eriqou ja Kirppu saivat pikkuruisen pikkuveljen. Kahden kilon nyytistä on jo kasvanut yli 8kg reipas miehenalku, jolta eivät ole turvassa sen enempää pistorasiat kuin joulukuusenkoristeetkaan... Uudenvuoden malja siis nostettiin meillä perheelle ja erityisesti Totolle !

Blogissa taas tapahtui loppuvuonna sisältömuutoksia. Pääasiassa kirjoista kertoneiden tekstien joukkoon on alkanut ilmestyä reseptejä ja ruokaan liittyviä pohdintoja. Tämä siksi, että totesin nykyisen elämäntilanteen myötä uusien ruokakokeilujen ja reseptien määrän vähentyneen siinä määrin, että erillisen ruokablogin pitäminen ei enää tunnu mielekkäältä.

Kirjojen suhteen olen yllättänyt itseni parillakin asialla. Suurimpana muutoksena mainittakoon, että sain vihdoin itseni kulkemaan naapurissa olevaan kirjastoon. Minusta onkin tullut sinne ahkera asiakas. Tällä on ollut käytännössä kaksi vaikutusta lukemiseeni. Ensinnäkin, olen lukenut huomattavan paljon suomenkielistä kirjallisuutta, kun painopiste on siirtynyt siskolta ja matkoilta haalituista pokkareista kirjaston kovakantisiin. Toiseksi olen lukenut enemmän kuin pitkään aikaan ilman, että kirjahyllyjen natisevat liitokset ratkeavat lopullisesti. Hyvä minä !

Vuoden 2011 luettujen kirjojen saldoksi päätyi 68.

Kielijakaumana :
- 24 englanniksi
- 3 ranskaksi
- loput 41 sitten suomeksi.

Sisällöllisesti :
- 3 elämänkertaa
- 3 keittokirjaa ja yksi ruokaan liittyvä elämäntapakirja
- loput 61 ovat sitten enemmän tai vähemmän kevyttä fiktiota

Vuodelle 2012 voisi lukemisen suhteen asettaa seuraavanlaisia tavoitteita :
1) ranskankielistä kirjallisuutta voisi lukea suhteessa enemmän ihan kielitaidonkin ylläpitämiseksi
2) kirja per viikko oli jonkunlainen tavoite 2011, onnistuisikohan tänä vuonnakin >52 kirjaa. Riippuu tietysti vähän siitäkin, millaisia järkäleitä tulee kahlattua ja paljonko menee viihteen puolelle

Jotta päästäisiin edes tavoitteista toiseen, niin siirrynkin tästä kirjan ääreeen. Sitä ennen vielä kerran :

Kirjaisaa uutta vuotta 2012 - bloggaillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti