26.6.2010

Kahden sukupolven Viisikko
Esikoinen - 7v tokaluokkalainen - alkoi kiristämään Harry Potteria luettavaksi. Koska pohjalla ei ole vielä yhtään kuvatonta kirjaa luettuna ja muutenkin tuntuu lukeminen olevan vähän tervanjuontia, niin ehdotin, että aloitettaisiin jostain vähän helpommasta (ja nuoremmille tarkoitetusta) kirjasta. Listalle löytyi siis Viisikko.

En nyt tiedä, onko Viisikkokaan vielä ihan tokaluokkalaisen luettavaa, mutta kun mikään muu ei tuntunut herralle kelpaavan. Olisiko teillä muilla hyviä kirjaideoita jännityksennälkäisen pienen pojan luettavaksi ?

Ostimme siis alennuskirjan mökkimatkan varrelta. Kotiin palattuamme hain äsken hyllystä oman vanhan Viisikkoni, sen ainoan. Näiden painosten välillä on yli 30vuotta. Aika helposti kansista erottaa, kumpi on 70-luvulta, vai mitä ? Saa nähdä, miten on tarina itsessään kestänyt taas 30v. lisää ikää. Alunperinhän nämä on julkaistu joskus 40-luvulla.

Minä rakastin lapsena Viisikkoja (ja Seikkailu-sarjaa, Salaisuus-sarjaa, Neiti Etsivää), vaikka niitä lukiessa tulikin aina hurja nälkä. Innolla odotan oman poikani kommentteja...

2 kommenttia:

  1. Minäkin luin lapsena nuo seikkailukirjat moneen kertaan läpi. Ensimmäisen Viisikon sain luettavaksi mökkinaapurilta ja kun olin kasvanut Viisikko-iän yli niin palautin kirjan naapuriin, kun sinne oli kasvanut uusia Viisikon lukijoita.

    VastaaPoista
  2. Viisikot ovat ihania :-) Lukaisin itse asiassa toisen noista eilen illalla, eikä se kovin huono ollut nytkään... tuli oikein nostalginen olo. Pojan lukeminen takkuilee pahemman kerran - vasta ensimmäinen luku takana. Saa nähdä innostuuko ollenkaan kirjoista samalla tavalla kuin vanhempansa... no, vielä ehtii.

    VastaaPoista