14.3.2021

Hyvä arkiruoka


Sari Spåra: Hyvä arkiruoka 
Kirja saatu tekijältä 

Nykyään tuntuu olevan työn ja tuskan takana keksiä arki-iltoihin jotain sopivaa ruokaa. Luulen, etten ole ainoa haasteen kanssa painiskeleva ja kaikki apu on tarpeen. Lista ehdotuksista kompaktissa keittokirjamuodossa toimii. 

Sari Spåra on koonnut listan nopeita ja suhteellisen yksinkertaisia reseptejä, joilla arkihuolet helpottuvat ainakin kotipoppoon ruokkimisen osalta. Reseptit eivät yleisesti ottaen ole maultaan liian vahvoja ja perustuvat helposti löytyviin ja useimpiin lapsiin helposti uppoaviin aineksiin. 

Luvut on jaettu pääainesosan mukaisesti kala-, kana-, liha ja makkara- ja munaruokiin. Lisäksi on luku kasvisruokia ja toinen salaatteja. Osiosta "muut" löytyvät toisinaan arkea mukavasti helpottavat grillileivät ja muutama lisuke. Lopuksi on myös lista arkiruokia, joiden valmistaminen kestää yli puoli tuntia. Useimmat tosin toimivat hyvin lämmitettyinä, joten pienellä suunnittelulla niillä saa viikon toimimaan. 

Useimpien reseptien vieressä on tyyliltään raikas kuva lopputuloksesta. Ainakin meidän tekemämme sitruunapasta näytti lautasella juuri siltä, miltä kuvakin. Tosin eri levyisen pastan verran muokattuna. Kaapista kun löytyi pappardellea eikä tagliatellea. 

Kuten suurin osa kirjan resepteistä, myös sitruunapasta on yksinkertainen ja nopea valmistaa. Lopputulos miellytti kaikkia, vaikka meillä teinit  kaipasivatkin vähän täydennystä ja pasta toimi ennemminkin lisukkeena kuin yksinään pääruokana. 

Kirja siis on hyvä apuväline muistilistana arjen keskellä. Tosin hieman ihmettelin tarvetta peräti kolmelle lohikeittoreseptille, mutta onhan lohi tietysti se kaikkein helpoiten löydettävissä oleva ja myös edullinen kala arkiruokien pohjaksi.  Hyvä arkiruoka on käyttökelpoinen opus tukemaan ruokahuollosta vastaavaa, tai vinkeiksi vastuuta vasta ottavalle. 

2 kommenttia:

  1. Minulla on kokkaus- ja lukulistalla Sarin kirja ja täytyypä alkaa selailemaan mitä sieltä tekisi! Arjen pelastajaresepteille on kyllä aina kysyntää ja tarvetta : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkeen tarvitaan apua. Mielikuvitus on välillä kovilla.

      Poista