3.5.2020

(Luku)päiväkirja - vappuhuumaa!

Vappuaatto eli torstai 30.4.2020

Meillä tosin vappuhuuma taitaa olla melkoisen rauhallisen puoleista tänä vuonna. Kotona ollaan ja päähuomio lienee rennossa oleilussa, sekä tietysti herkuttelussa.

Itse asiassa herkuttelu alkoi jo eilen. Minun istuessani luurit korvilla työpalavereissa pitkälle iltaan, oli isäntä laittanut Toton kanssa toimeksi.

Viime aikojen telkkarisuosikkina on heillä ollut leikkimielinen leipomiskilpailu-ohjelma "Nailed it!". Siinä yleensä vähemmän hyvin leivonnaisissaan onnistuvat kilpailijat pääsevät kokeilemaan kykyjään mestarileipurin luomusten kopioinnissa. No, lopputulos on yleensä mitä on, mutta ainakin ohjelmasta saa hersyvät naurut, ja lisäksi paljon konkreettisia vinkkejä leipomiseen.

Isännän mukaan Toto neuvoi häntäkin useaan otteeseen ja muisti oikein hyvin, että voikreemiä pitää vatkata tarpeeksi ja paistovuoat voidella hyvin.  Lopputuloksen näette kuvassa. Ei hullummin ekaksi yritykseksi, vai mitä ? Ei ole nimittäin isäntäkään tällaista kakkua ennen leiponut.

Minä puolestaan sain viimein kuulokkeet poistettuani nousta tuolilta ihailemaan lopputulosta. Tarkoituksena oli kuulemma saada äiti hymyilemään. Onnistui.

Vaikka alkuviikko aika pahaksi työnteoksi lipsuikin, olen kuitenkin onnistunut myös lukemaan jotain. Aloitin Heikki Kännön Runoilija-romaania ja se vie mukanaan Aurelienin seikkailuihin, vaikka päähenkilö onkin melkoisen luihun oloinen.

Toton kanssa kuuntelimme loppuun Viikinkejä ja vampyyrejä ja aloitimme tietysti heti perään seuraavan osan Seikkailuserkut-sarjasta eli Haamuja ja hirviöitä. Mitä ilmeisimmin olemme menossa täyttä vauhtia sarjaa loppuun saakka. Vielä muutama osa jäljellä.

Lisäksi olen tietysti kuunnellut sopivissa väleissä Inspector Hobbes and the Curse -äänikirjaa. En yhtään ihmettele, että lukija Tim Campbell on palkittu suorituksestaan. Hän on aivan mahtava ja tämä sarjan toinen osa erinomaisen viihdyttävä.

Ai niin, yhtenä aamuna minua väsytti ihan kauheasti, enkä jaksanut nousta ihan heti. Jumituin sängylle lukemaan Mai Jian Koodinmurtaja-romaanin alkua. Alku vaikuttaa lupaavalta, mutta valitettavasti siinä on hiukan liikaa samanlaista rytmitystä kuin Runoilijassa (tai siis monia ihmisiä, paikasta toiseen siirtymistä, kerronnallista pohdintaa...). En halua lukea niitä päällekkäin, joten Runoilija ensin. Voin tietysti olla ihan väärässäkin, mutta tuollainen olo tuli alun perusteella.

Hauskaa vappuaattoa kaikille! 
Minulla on tänään vapaapäivä.
 Ihanaa! 




Lauantai 2.5.2020

Pitkä viikonloppu on ihan parasta. Varsinkin, kun keli on tällainen. Meidän takapihallamme on ihan kesä (paitsi eilen kyllä illemmalla oli aika viileää...).

Kasvulaatikot alkavat olla valmiina. Enää ei puutu kuin taimet, joiden kai pitäisi tässä lähiaikoina tulla kuljetuksessa. Mansikkaa, tomaattia, jopa pari pilariomenapuuta. Saa nähdä, miten meidän käy. Todennäköisesti tila loppuu ja pitää keksiä uusia ruukkuja jostain.

Korona tuntuu kaukaiselta, kun touhutaan omassa porukassa, omassa kuplassa. Lukenutkin olen. Runoilija edistyy ja eilen sain loppuun seuraavan osan Inspector Hobbesia. Nämä kirjat ovat ihan parasta huvitusta. Ei liikaa myötähäpeää, ei imelää romantiikkaa. Hauskoja hahmoja ja mielikuvituksellisia tapahtumia. Luulen minua viehättävän erityisesti tarinan arvaamattomuus. Se ei tunnu seuraavaan mitään perinteistä kaavaa ja kliseetkin ovat välillä vähän vinksallaan.

Eilen luin myös pitkästä aikaa sarjakuvaa eli yhden uudemmista Asterixeista. Siinä löytyi tuttu "pahis". Asterixkin sen jo tiesi, kenet pitää voittaa.


Illalla taas kuunneltiin Toton kanssa Seikkailuserkkuja ja unen päästä sain kiinni Nigella Lawsonin How to Eat-äänikirjan parissa. Optimistisena oli laittanut puolen tunnin kuunteluajan. Tänään aamulla palasin takaisinpäin ja huomasin tunnistavani jotain noin 5min eilisen aloitusajan jälkeen...


Sunnuntai 3.5.2020

Jos nyt olen ihan rehellinen, niin en kyllä millään viitsisi aloittaa huomenna työviikkoa. Tuli melkein epätoivoinen olo, kun tajusin kesälomaan olevan vielä kaksi ja puoli kuukautta... No, vain pari viikkoa ja on taas pitkä viikonloppu.

Tänään piti sataa, mutta olemmekin nauttineet aurinkoisesta kelistä useammallakin kävelyllä. Ihan meidän vieressämme on vanhoja juoksuhautarakenteita, jotka pojat kyllä tuntevat, mutta jostain kumman syystä en itse ole juuri noihin käynyt tutustumassa. No, tänään kävin.

Esikoinen kertoi samalla, miten alueella oli viime vuosisadan alussa ollut kiinasta tuotettuja pakkotyöläisiä. En tiedä rakensivatko juuri noita, mutta ainakin olivat metsätöissä. Sitten rupesivat niin paljon tappelemaan ja rötöstelemään, että heidät piti lähettää takaisin Kiinaan... tai ainakin jonnekin muualle.

Sattumalta olen lukenutkin tänään Kiinaan sijoittuvaa kirjaa (ja se juurikin alkoi viime vuosisadan alkupuolelta...). Koodinmurtaja vaikuttaa, no, kiinalaiselta, mutta varsin mielenkiintoiselta sukutarinalta näin alussa. Tosin nyt taidettiin päästä päähenkilön kohdalle.

Lisäksi olen ulkona auringossa istuessani kuunnellut Inspector Hobbesia. Tällä kertaa jahdataan Gold Diggereitä. Toisena äänikirjana on Haamuja ja hirviöitä, mutta eilen nukahdin sohvalle ennen kuin ehdittiin kuuntelemaan. Saa nähdä, miten tänään käy. Kello on jo vaikka mitä, mutta kuopus ilmoitti piirrostensa olevan kesken. Voi koulun alkaminen 14.5. tuottaa aamuheräämisineen pieniä haasteita


Tällä viikolla loppuun luettuja: 

Katarina Mazetti: Viikinkejä ja vampyyrejä 
Jännä juttu taas. Viikinkiaarre ja vampyyritarinoita Uikkusaaressa. Nämä ovat kyllä hauskoja (ja ihan pikkuisen jänniäkin) 

Martin Wilkie: Inspector Hobbes and the Curse 
Tykkään. Rentouttavaa, hauskaa, viihdyttävää 

R.Goscinny, A.Uderzo: Astérix et la Transitalique
Asterix on aina Asterix... 




2 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköinen kakku! Ihanaa vappua koko teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä hauska ja herkullinen :-)
      Ihanaa Valpuria teillelkin kaikille!

      Poista