11.2.2020

Nextory News

Liekö tuo nyt enää mikään uutinen, että kirjabloggaaja kirjautuu ekirjojen ja äänikirjojen suoratoistopalvelun asiakkaaksi? Minulle kyseessä on kuitenkin suurempi askel kuin voisi äkkiseltään kuvitella.

Siirrynkö nyt kirjojen lukijasta kirjojen "kuluttajaksi"?

Suoratoistopalvelun ideana on käyttöoikeus. En enää saa kirjoja omakseni, vaan minulla on vain oikeus lukea niitä - niin kauan kuin maksan kuukausittaisen laskuni. Siinä on vissi ero. Tämä hyppy tuntuu minusta vaikeammalta kuin aikoinaan digitaalisen kirjamuodon käyttöönotto perinteisen paperisen käyttöliittymän lisäksi.

Olen perustellut yksittäisten kirjojen ostoani mm. sillä, etten muka lue niin montaa kirjaa kuukaudessa, että niiden hinnalla kattaisi kuukausimaksun verran kulua. Hui hai! Aleostokseni olivat loppuvuonna sitä luokkaa, että niillä olisi melkein kattanut puoli vuotta suoratoistoa. Tosin en myöskään ole kaikkia ostamiani kirjoja vielä(kään) lukenut ja aikaa kulunee ylikin tuon puolen vuoden.

Miksi sitten suoratoisto? Miksi juuri nyt? Eivätkö nuo ostamani kirjat riitä ?

Itse asiassa eivät taida riittää


"Äiti tää, jooko ?" 

Syy ei varsinaisesti ole minussa vaan perheen krantuimmassa lukijassa. Meiltä loppuivat iltasatuäänikirjat kesken, eikä äidin valikoimista enää riittänyt uutta aloitettavaksi. Siispä kokeilemme, olisiko laajemmasta listasta nuorelle kirjahyppelijälle apua. Löytyisikö sieltä edes jotain mielenkiintoista ? (Löytyi ainakin alkuun, siitä lisää myöhemmin).

Osittain vaikutteena oli Nextoryn mielenkiintoinen Museokortti-tarjous, jolla sai peräti 45 päivää kokeiluaikaa. Tilauksen jatkuminen tulee meillä riippumaan todennäköisesti siitä, joko olemme käyneet läpi kaiken kiinnostavan iltakuuntelutarjonnan, vai vieläkö löytyy uutta.

Raporttia seuraa.


Jälkisanat
Samalla kärvistelen lievän huonon omatunnon kanssa. Kirjailijoille kuulemma napsahtaa ekirjoista ja äänikirjoista suoratoistopalveluilta huonommat osuudet kuin muista kirjoista. Ei hyvä. Toivottavasti asia korjaantuu. Sen sentään tein, että peruin äänikirjalainani kirjastosta - lainauspalkkioita kun ei digiformaateista kirjailijoille kuulemma makseta laisinkaan. Epäkohta, jolle ei oikein keksi perusteita.

4 kommenttia:

 1. Minulla oli juuri pari viikkoa kokeilussa yksi kirjojen kuuntelupalvelu, kuuntelimme kolme unikirjaa töissä lasten kanssa.
  Ihanaa iltaa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä äänikirjat tosi käteviä :-)
   Ihanaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Olen täysin hurahtanut äänikirjoihin ja samalla niistä bloggailen... Kannattaa tutustua kunnolla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kuunnellut äänikirjoja paljon, mutta tässä tuntuu oudolta se, etteivät kirjat sitten jääkään minulle... pientä tottumista, vaikka periaatteessahan tämä on ihan sama juttu kuin kirjastokin.

   Poista