4.8.2019

Heinäkuun luetut

Huh hellettä ja lomahulinaa... Siinä se heinäkuu pähkinänkuoressa. Arvatkaapa ottiko töihinpaluu maanantaina koville?

Kelikin heijasteli mielialaani toimistolle suunnatessani, vettä ripsotti ja ilma tuntui melkein jäätävältä. Sitä se 15 asteen pudotus lämpötilassa teettää, tai sitten vain keli kuvasti tunteitani työhön suuntaamista kohtaan...

Kyllä tämä tästä varmaan taas lähtee liikkeelle. Onneksi tämä viikko oli vielä vähän hiljaisempi.

Mikkelin, Turun ja yleisen tohinan keskellä olen näköjään kyllä ehtinyt lukemaankin. Kaikkiaan listalle on kertynyt peräti yksitoista loppuun saatettua kirjaa. Joukosta löytyy pari äänikirjaa, peräti 4 painettua romaania ja loput 6 ovat sitten ekirjoja. Koostumus kertonee muumuassa siitä, että olohuoneremontin mukana minulla tehty lukunurkkaus ja siitä löytyvä mukava nojatuoli ovat tehneet tehtävänsä. Jotenkin painettuja kirjoja on kivampi lukea tuolissa löhöten kuin esim. sängyllä loikoillen. Sängyssä puolestaan luen mieluiten Kobolla tai sitten ihan vain kuuntelen äänikirjaa (kunnes nukahdan).


Sitten niistä kirjoista 

Tulin heinäkuussa lomaillessa aloittaneeksi peräti 3 uutta kevyempää sarjaa. Vivian Shawn tohtori van Helsingistä kertova fantasia-sarja osoittautui viihdyttäväksi ja konseptiltaan yllätykselliseksi. Tällä kertaa van Helsing kun ei jahtaa vampyyrejä vaan toimii kaikkien kaupungin paranormaalien otusten lääkärinä... ystävinään parikin vampyyriä. Sitten Lontooseen ilmestyy kaapuun pukeutuneita murhaajia, jotka tuntuvat myös harrastavan jonkinlaista eksorsismia. Heistä eroon pääseminen osoittautuukin sitten vähän hankalammaksi kuin alkuun kuviteltiin.

Toisessa osassa ollaan Pariisissa ja päädytään katakombeihin vangiksi. Vauhtia riittää ja Shawn luoma maailma ja varsinkin henkilöhahmot jaksavat pitämään lukijan mielenkiinnon yllä. Toivottavasti sarja vielä jatkuu.

Toinen aloittamani viihdesarja on aika puhtaaksi Cozy Mysteryä iloiselta 20-luvulta. Sara Rosettin Murder at Archly Manor esittelee jälleen yhden yläluokan tytön, joka päätyy tekemään etsiväntyötä hengenpitimikseen. Tämä sarja on ehkä taas sieltä lupaavimmasta päästä ja todennäköisesti jatkan lukemista (Toisin kuin aika monen muun ensimmäisen osan kohdalla on käynyt).

Crocodile on the Sandbank puolestaan tutustuttaa viktoriaaniseen itsenäiseen, itsepäiseen ja varsin omatoimiseen nuoreen naiseen, joka innostuu arkeologiasta (ja arkeologista) ja päätyy Egyptiin keskelle jännittäviä tapahtumia - tai no, melko jännittäviä henkilöhahmolle, lukijan ei tarvitse hengitystään ylenpalttisesti pidätellä. Ihan viihdyttävä, mutta päähenkilö on jokseenkin rasittava. Ainakin pidän taukoa hänen elämästään ja komentelustaan hetken verran.

Vivian Shaw : Strange Practice ja Dreadful Company
Sara Rosett: Murder at Archly Manor 
Elizabeth Peters: Crocodile on the Sandbank 

Neljännenkin sarjan ensimmäisen osan tulin lukeneeksi, mutta sitä en tule jatkamaan. Tuli sekin todettua (taas kerran), että olen tosiaan teini-iän ohittanut - mitä ilmeisimmin jo kauan sitten. Fallen ei vakuuttanut huolimatta odotuksista. Siitä kun on tehty myös tv-sarja...  Ihan liikaa pinnallista teinipohdintaa.

Lauren Kate: Fallen 

Lievä pettymys oli myös Leena Parkkisen Sinun jälkeesi Max. En millään päässyt siamilaisista kaksosista kertovaan tarinaan sisälle. Hyvin kirjoitettu ja ajankuvaus tietysti mielenkiintoista niin kuin Säädyllinen ainesosa -romaanissakin, mutta ei vaan vetänyt mukaansa.

Jarkko Volasen Hiekankantajat puolestaan ei herättänyt minussa minkäänlaisiai ennakkomielikuvia, mikä oli varsin virkistävää. Kirja oli kauniisti kirjoitettu, mutta turhan hajanainen henkilöhahmoissa ja aikajanassa, mikä teki tarinan seuraamisesta hieman vaikeaa.

Taivaanpallo puolestaan täytti kaikki odotukset ja oli äänikirjana mielenkiintoinen kuuntelukokemus, vaikka tarina ja sen henkilöt jäivätkin jotenkin vähän etäisiksi.

Toinen odotukset täysin lunastanut kirja oli Maritta Lintusen Stella. Se oli juuri niin minun kirjani kuin alunperin kuvittelinkin.

Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi Max
Jarkko Volanen : Hiekankantajat 
Olli Jalonen : Taivaanpallo 
Maritta Lintunen : Stella 

Sarjamurhaajasisaresta kertovan romaanin osalta en oikein tiennyt mitä odottaa, mutta musta huumori osoittautui melko koukuttavaksi ja tarina itsessään ajatuksia herättäväksi.

Minna Canthin Työmiehen vaimo taas... no se oli juuri sellainen kuin ajattelinkin ja tämänkertainen kontribuutioni Kirjabloggaajien Klassikkohaasteeseen (osa 9)

Oyinkan Braithwaite: My sister, the Serial Killer 
Minna Canth : Työmiehen vaimo 

Että sellainen kirjakuukausi

Kuvittelin myös kuuntelevani loppuun historiallisen romaanin 1793, mutta se lipsahti elokuun puolelle. Pääasiassa sen takia, että kun koko ajan odottaa henkilöhahmoille tapahtuvan jotain ikävää, jossain kohtaa kuunteluun tulee taukoja ihan vain siksi, että lykkää noita tapahtumia...

Listassa näkyy muuten kovasti hidastunut bloggaustahtikin. Vain 3 yhdestätoista on blogattu.

Teatterin osalta kesä on ollut kovasti hiljainen, mutta eilen käytiin Suomenlinnan kesäteatterissa katsomassa taas yksi versio Idän pikajunasta. Joka kerran taas ymmärrän, miksi tarina on klassikko.

6 kommenttia:

  1. Oletkin lukenut paljon lomallasi. Minullekin tuttuja kirjoja on joukossa, Jalosen Taivaanpallo ja Canthin Työmiehen vaimo. Mukavaa töihin paluuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vähän tuntuu ottavan koville tämä työrytmin saaminen, mutta kaipa se tästä.

      Poista
  2. Kivasti olet saanut lomalla luettua. Minä palasin viime viikon torstaina töihin ja olin yllättynyt, miten mukavaa oli :)
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Minna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en vielä ole päässyt työn makuun. Osasyynä varmaan oli ihan superhiljainen viikko. Tästä taas tahti kiihtyy ja kun koulutkin alkavat niin arki rupeaa rullaamaan.

      Poista
  3. Paljon luettavaa on sinulla ollut lomasi aikana. Lomalta paluu on aina vähän kurjaa,mutta äkkiä siihen taas tottuu.- Mukavaa elokuuta Minna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulut alkavat torstaina, joten sitten päästään taas kiinni normirutiineihin.
      Kivaa elokuuta sinullekin!

      Poista