25.8.2019

Operaatio ruokalehdet

Minulla on kolme isoa kassillista ruokalehtia odottamassa niiden läpi kokkailua. Tai siis sitä, että raaskisin luopua niistä ja sitähän ei voi tehdä niin kauan kuin yksikin houkutteleva resepti löytyy sivuilta. Lopputuloksena lienee kassien lisääntyminen vuosi vuodelta, jollen sitten innostu aloittamaan jotain tosi systemaattista operaatiota.

Tänä viikonloppuna sentään sain yhden vanhan Delicious-lehden luettua. Sen sivuilta löytyi parikin kokeiltavaa reseptiä, joista "kasvispullat" menivät ihan omaa tyhmyyttäni vähän pieleen. Ei niistä sitten sen enempää. Mainittakoon vain omaksi muistutukseksi, että raastaminen ja kulhossa sekoittaminen ei ole sama asia kuin "iske kaikki blenderiin ja surraa tasaiseksi". Ei vaikka miten väsyttäisi.

Toinen kokeilemani resepti osoittautuikin sitten täyskympiksi. Kermainen (ilman kermaa!) valkosipulilla höystetty munakoiso tomaattisipuliseoksen seurassa oli huikean herkullista. Pistetään siis resepti talteen, jotta lehti voi lähteä paperiroskikseen.

 One down, a few hundred to go... 


Uunimunakoiso ja sweet & sour tomaatit 
(Delicious-lehti vuodelta 2014)

2 munakoisoa
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
loraus balsamicoetikkaa
1rkl sokeria
1rkl tomaattipyreetä
(rusinoita - meillä niistä ei tykkää kukaan, joten ei laitettu)
250g kirsikkatomaatteja puolitettuina
suolaa,pippuria
pinjansiemeniä paahdettuina
persiljaa ja minttua silputtuna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Puolita munakoisot. Villtele niihin ristikko ja painele valkosipulisiivuja villtoihin. valuta hiukan oliiviöljyä päälle ja laita uuniin 30 minuutiksi.

Siivuta sipuli ohueksi (mandoliinilla) ja sekoita balsamicon, sokerin, tomaattipyreen ja pienen öljylorauksen kanssa. Sekoita joukkoon vielä tomaatit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta munakoisot pois uunista ja lisää tomaatti-sipuliseos vuokaan munakoisopuolikkaiden sivuun, ei päälle. Valuta tomaattien päälle 1dl vettä ja laita vielä uuniin 30 minuutiksi.

Nosta heti uunista munakoisot tarjoiluastiaan, levitä tomaattisipuliseos päälle ja ripottele vielä paahdettuja pinjansiemeniä ja persiljaa. Herkkua hyvän leivän kera.

4 kommenttia:

  1. Mulla on iso kasa espanjankielisiä ruokalehtiä, joita sain joskus kolumbialaiselta ystävältäni. Tästä muistinkin että pitäisi edes käydä yksi niistä läpi....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, urakka edessä. Minä olen kyllä kaikki nämä joskus vuosien varrella selaillut, siksi ne ovatkin edelleen tallessa, kun jokaisesta löytyy joku resepti, joka näyttää kivalta...

      Poista
  2. Minä kerään aina reissusta paikallisten kauppojen ruokalehdet, ne ovat usein todella hienoja ja kyllä minä ostankin lehtiä, vaikken osaisi kieltäkään yhtään. Katson kuvia ja koitan tulkata ohjeita. Mutten juuri koskaan tee mitään ruokaa noista lehdistä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllä aika usein myös teen ruokaa niiden pohjalta (tosin usein vähän kaapin sisältöjen mukaan soveltaen) Ruokalehtiä tulee reissuilta aina haalittua (ja ihan kotimaastakin), joten tasaiseen tahtiin tulee lisää, mutta pois laittaminen tuntuukin sitten olevan työn ja tuskan takana.

      Poista