17.6.2018

Kesäkatsausta ja keittiöremppaa

Tänä vuonna kesä tuntuu jo kestäneen ikuisuuksia. En minä valita. Nämä kelit ovat olleet balsamia muutaman edellisenä kesänä aurinkoa epätoivoisesti kaivanneelle mielelleni. Onkin muuten kumma, miten sitä vanhetessaan alkaa huomata auringon puuttuvan. Olivatko lapsuuden ja nuoruuden kesät oikeasti niin paljon aurinkoisempia, vai kasvaako valontarve iän myötä ?

Eikä kesäloma ole vielä edes alkanut! Vielä kolme kokonaista työviikkoa ennen kuin voi pistää läppärin kiinni ja työpuhelimen reppuun odottamaan. Noihin kolmeen viikkoon mahtuu vielä vuoren verran tekemistä, mutta en minä valita (ainakaan kovin paljon). Toki sitä olisi kiva niinsanotusti laskeutua lomaan vähitellen tahtia hiljentäen, mutta loman saapuminen kai on tärkeintä ? Vaikka siihen sitten tipahtaisikin totaaliromahduksella?

Töitä on tosiaan taas riittänyt, kuten blogin hiljaisuudesta kai on voinut päätelläkin. Lisäksi (kun ei vissiin ollut tarpeeksi tekemistä) aloimme suunnittelemaan keittiöremonttia. Päätin kerrankin tehdä asian kunnolla, eli nyt on kuvia ja suunnitelmia hiottu huolella ja pieteetillä. Olen muistuttanut itseäni impulsiivisten päätösten vaaroista ja onhan suunnittelu tietysti myös hauskaa puuhaa.

 Tällä hetkellä on vastakkain kaksi vaihtoehtoa, jotka totta puhuen kyllä jostain kumman syystä muistuttavat rakenteellisesti toisiaan todella paljon. Eroa on lähinnä värimaailmassa ja liesituulettimessa...Kumman ottaisi ? 

Vaaleanharmaan ja valoisan peruskeittiön vaiko antrasiittiovet ja vaaleaa puuta? Vaikea päätös. Jälkimmäinen on enemmän chic ja aikuismainen, mutta ensimmäinen taas ainakin kuvissa toisi pimeään keittiöön enemmän valoa.

Tässä muuten huomataan teknologian vaikutus myyntitilanteissa. Toisen toimittajan suunnitteluohjelma on selkeästi kuviensa suhteen parempi, värit ja valot toistuvat selkeämpinä. Toisaalta käy mielessä myös, voiko tunnelmaan luottaa. Meidän keittiöömme ei tule samalla tavalla valoa ikkunasta kuin kuvissa...

Toisen toimittajan kuvat taas ovat liian harmaita, enemmänkin rakennekuvia, mutta heidän kaupassaan on mahdollisuus makustella keittiötä virtuaalitodellisuuden avulla. Se onkin ehdottoman hyvä tapa tarkastella suunnitelmaa, sillä keittiöelementtejä pääsee kiertelemään, jolloin huomaa monta kuvissa helposti huomaamattomaksi jäävää juttua. Paitsi ne värit eivät taaskaan toistu oikein. Heidän onnekseen juuri nuo värit olivat kaupassa näytekeittiössä, muuten olisin hylännyt vaihtoehdon samantien.

Saa nähdä, miten käy. Pian pitäisi tehdä päätöksiä, jos haluamme remontin käyntiin heti kesälomien jälkeen...

6 kommenttia:

 1. Mukavaa keittiöremppaa! Töitä siinä on, mutta lopputulosta kannattaa odottaa. Molemmat keittiövaihtoehdot ovat mielestäni kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keittiörempassa on kova homma tosiaan, mutta suunnittelu ainakin on myös kivaa. Minäkin tykkään molemmista vaihtoehdoista, se tässä onkin vähän ongelmallista ;-)

   Poista
 2. Juuri itsekin valittelin, että tuntuu, että työt ei vähene ollenkaan ja alan olla jo tosi väsynyt. Kaksi viikkoa töitä ja sitten lomalle.
  Kivoilta näyttää kummatkin keittiösuunnitelmat.

  VastaaPoista
 3. Tykkään enemmän tuosta vaaleasta, vaikka molemmat näyttävät hyvältä.

  VastaaPoista