31.12.2017

Vuoden 2017 eniten luetut artikkelit

Vuosi lähestyy loppuaan hurjaa vauhtia. Tähän aikaan sitä aina vilkuilee pakostakin taaksepäin. Lukemisen statistiikka on työn alla ja näyttää jotenkin kummasti samanlaiselta kuin aikaisempina vuosina. Vaihtelun vuoksi aloin ihan uteliaisuudesta kurkkimaan, mitä tämän vuoden postauksia on Google Analyticsin mukaan blogissani eniten käyty lukemassa.

Kymmenen kärjestä listalta löytyy itse asiassa 5 jo ennen tätä vuotta kirjoitettua postausta, mikä saattaa vaikuttaa oudolta - kunnes sitten tarkastelee vähän tarkemmin.

Nakkipastakastanjan keitto-ohje ja spiromaatti pitävät pintansa vuodesta toiseen, mikä ei sinänsä yllätä, kun huomaa kaikkien hakusanoina päätyvän Googlen etusivulle näkyviin. Sama koskee Hermann Hessen Lasihelmipeli-postausta. Ilmeisesti kouluissa luetutetaan sitä edelleen.

Hieman kauempaa joutuu hakemaan syytä Sudio-kuulokkeiden postaukseen, mutta ehkäpä taustalla ovat syksyllä ilmestyneet useammat postaukset kyseisen merkin kuulokkeista, jolloin minunkin vanha artikkelini on taas noussut pinnalle. Kyseinen juttu nimittäin keikkuu nyt myös kuukaudenkin luetuimpien listalla.


Vuonna 2017 kirjoitetuista

Vuoden 2017 artikkeleista ensimmäiseksi ovat kiilanneet itämaiset kalapihvit ja toinenkin ruokaresepti on päätynyt suosituimpien joukkoon, nimittäin Härkismoussaka. Mikäs siinä, kala on aina terveellistä ja Härkis yksi vuoden 2017 trendiherkuista.

Loput kolme kymmenen eniten luetun joukosta ovatkin sitten kirjoihin ja teatteriin liittyviä. Ilkka Remeksen Kiirastuli aloitti kirjavuoden itseoikeutetusti Kirjojen Suomi projektin ensimmäisenä kirjana. Oli ihan mahtavaa olla mukana Suomen itsenäisyyden ajan kirjallisuutta juhlistavassa projektissa. Se taisikin olla minun Suomi 100-vuoteni suurin ja näkyvin ponnistus myös blogin osalta.

Peppi Pitkätossun uudet käännökset siistittyine kieliversioineen saivat aikaan vilkasta keskustelua, erityisesti Facen puolella. Mielenkiintoista.

Myös teatteri kiinnostaa. Esikoisen kanssa katsottu Macbeth päätyi 10 eniten luetun postauksen joukkoon ja kun laajentaa katsauksen nimenomaan tänä vuonna kirjoitettujen 10 suosituimman listaksi, on joukossa myös kuopuksen ja minun yhteinen kokemus Onnellinen prinssi -nukketeatterista.

Ikilemppari munakoisoreseptini on kiinnostanut syksyn aikana, eikä ihme. Sen lemppariasemaan on selkeät syyt. Ruokapostauksista kymmenen kärkeen kiilasi myös Halparuokakirjasta kirjoitettu teksti. 

Minuun ehkä eniten vuoden aikana kolahtanut ja ajatuksia herättänyt kirja löytyy myös kymmenen eniten luetun 2017-artikkelin listalta. Tuhat ja yksi ei ehkä niinkään ihastuttanut tarinallaan, mutta sen teemat ja syklinen historiakäsitys saivat aivot töihin.

Blogistanian kohinat kiinnostavat aina, eikä siksi liene yllättävää, että minunkin luetuimpien listalta löytyy (kai se tältä vuodelta ainoa) kohinaan kantaaottava postaukeni. 

Ja vielä bonuksena se yhdestoista eli toinen postaukseni Kirjojen Suomi - projektiin. Ihan vain siksi, että rakastan tuota kuvaa ja sen tunnelmaa.
8 kommenttia:

 1. Noita tilastoja on aina mielenkiintoista tutkia - itsellänikin siellä yksi postaus nousee joka vuosi luetuimpien joukkoon - enkä vieläkään ymmärrä syytä;)
  Hyvää uutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilastot ovat jänniä. Minulla on laajempi tutkailu vielä kesken, mutta pian pistän senkin esille.

   Poista
 2. MVC

  Onnea uudelle vuodellesi!

  :) = Muistanetko edes tässä mukana olevasi: http://hikkaj.blogspot.fi/2018/01/uusi-vuosi-uudet-kujeet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, muistan ja aina välillä sinne kurkinkin :-)
   Onnea uudelle vuodelle!

   Poista
  2. MV_C

   no hyvä - vähän, mutta ootte aika timanttista porukkaa lääkäristä säveltäjään ja Kiiltomatoon. Ja mikä huvittavinta, ketään en teistä nenäkkäin ole nähnyt.
   No et varmaan sinäkään tuota kakssatapäistä laumaasi kokonaan. :)

   Poista
  3. Hih, vielä ehtii... yllättävän usein tulee tuttuja blogimaailmasta vastaan :-)
   Moikataan, jos osutaan nenäkkäin.

   Poista
 3. Onnea uudelle alkaneelle vuodelle 2018 Minna :)
  Itsekin kahlasin oman blogi tilastoja mielenkiinnolla läpi ja yllätyin, että Hamina pomppasi kärkeen. Yleensä siellä ovat olleet kestosuosikit Loviisan Wanhat Talot tai Loviin Wanhanajan joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin! :-)
   Aina välillä sitä yllättyy ja ihmiset ovatkin kiinnostuneita ihan muista jutuista kuin olettaisi.

   Poista