7.2.2017

Mites niiden haasteiden kanssa?


Minun ei pitänyt ottaa tälle vuodelle mitään haasteita. Enemmän töitä eli ei aikaa. Vaan kuinkas sitten kävikään? En pystynyt vastustamaan ja nyt sitten pitäisi ne a) muistaa b) suorittaa ja vielä c) raportoidakin jossain välissä.

Pidetään siis pieni välikatsaus jo tässä vaiheessa vuotta,


#hyllynlämmittäjä

Tähän haasteeseen liittyy tuo kuvakin. Omasta hyllystä poimitaan 12 kirjaa, jotka ovat odottaneet siellä kärsivällisesti lukemista.
Minulla ei itse asiassa ole kovinkaan montaa vanhempaa kirjaa joita en hyllystäni olisi lukenut, mutta kyllä sieltä tavalla tai toisella minulle kulkeutuneita 12 sai kasattua. Toinen mokoma taisi jäädä jäljelle ja Kobossahan lukemattomia riittää sitten enemmänkin. Ne vaan eivät ole hyllyä lämmittämässä.

Aloitin jo yhdellä ja bloggasinkin siitä eli (12) Kari Hukkila Tuhat ja yksi - ihan mahtava kirja!  Haastetahti saavutettu.

Jäljellä on vielä 11 eli

(1) Riitta Jalonen : Kirkkaus - tämä on houkuttanut jo jonkin aikaa. Ehkä nyt viimein.

(2) Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa - sama juttu, aloitinkin jo

(3) Hermann Hesse: Kertomuksia - nuoruuden suosikkikirjailijani, mutta tätä en ole lukenut

(4) Peter Mayle: Saaliina Cezanne - siskon varastosta minulle kulkeutunut. Sopisiko Provenceen sijoittuva taidevarkaus vaikka lomakirjaksi?

(5) Aikamatkaajan opas historiaan - jos saisi pojatkin houkuteltua tämän pariin

(6) Karin Armstrong: Holy War - The crusades and their impact on today's world - tämä on ollut minulla kesken jo iät ja ajat. Mielenkiintoinen, mutta pientä tekstiä...

(7) Ernest Hemingway: Kuolema iltapäivällä - pokkari eli pientä tekstiä. Jos saisi silmälasien avulla tämän luettua pois hyllystä.

(8) Kjell Westö: Älä käy yöhön yksin - sama juttu

(9) Margaret Atwood : Herran tarhurit - ja edelleen sama juttu. Mielenkiintoinenkin kirja on jäänyt hyllyyn ikänäön iskettyä.

(10) Mark Crick - Kafkan kanssa keittiössä eli Maailman kirjallisuuden historia 14 reseptissä - Tämä haiskahtaa ihan uudelta haasteelta, sieltä ruokajuttujen puolelta. Katsotaan nyt. Jos lukisi ensin, että onko edes mahdollisuuksien rajoissa.

(11) Joonas Konstig: Totuus naisista - tämä on odottanut jo useamman vuoden. Aito hyllynlämmittäjä siis.


Kuukauden teatteri 

Teatterihaaste voi hyvin, vaikka tammikuussa vähän fuskasinkin ja kävi pojan Musiikkiopiston juhlashowssa. Saa nähdä, miten käy helmikuussa. Vielä ei ole kalenterissa mitään, vaikka se täydeltä näyttääkin.


Ja vielä yksi haaste eli

#satasuomalaista2017

Sata postausta jostain suomalaiseen kulttuuriin liittyvästä asiasta. Helppo nakki, tai sitten ei. Alku on lupaavaa. Ollaan helmikuun alussa ja minulla on kasassa jo 9. Osuvat vielä aika mukavasti eri alueille kulttuurin kentässä. Kyllä tästä hyvä tulee.

Kirjat  Kari Hukkila / Tuhat ja yksi
Ilkka Remes / Kiirastuli 
Karo Hämäläinen / Yksin 
Christine Thorel / Liskon häntä
Tommi Kinnunen / Lopotti 
Ruoka  Farang (kirja ja ravintola)
Teatteri  Mä lehden luin 
Design  Megastar & Vertti Kivi 
Elokuvat  Kanelia kainaloon - Tatu ja Patu  


Lisäksi taidan pistää HelMet-lukuhaasteseen kirjoja muistini ja ahkeruuteni mukaan. 

Siinä nuo. Tai ainakin ne, jotka tällä hetkellä satun muistamaan... 

Palataan asiaan. 

10 kommenttia:

 1. Oma #hyllynlämmittäjä-lista pitäisi saada blogattua, tehtynä se jo onkin. Tuo #satasuomalaista2017 tulee olemaan aikamoinen haaste, mekin ollaan mukana ja pitänee laajentaa repertuaaria vähän muuallekin kuin kirjoihin :D Tsemppiä haasteisiin, rennoin ottein! /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikamoinen haaste olisi lukea pelkästään suomalaisia kirjoja 100 vuoden aikana. Minulla on Goodreadsissakin tavoitteena vain 80 kokonaisuudessaan vuoden lukusaldoksi :-) Kiva haaste kuitenkin ja varmaan kannustaa erilaisiin kokemuksiin!

   Poista
 2. Totuus naisista ei oikein ollut mua varten. Jäänpä odottamaan mitä pidät!
  Tsemppiä haasteisiin (: !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jäikin hyllyyn odottamaan, kun luin ristiriitaisia arvioita blogeista. Katsotaan, miten käy :-)
   Kiitos - kyllä tässä saa varmaan vähän töitä tehdä.

   Poista
 3. Säädyllinen ainesosa upposi kuin häkä ja Kirkkaus löytyy kotimaisia-lukulistaltani:) Tuo Kafkan kanssa keittiössä kuulostaa aika hauskalta opukselta, joten mielenkiinnolla odotan postaustasi siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuota jo selailin ja onhan se ihan hauska. Pitää vielä oikein ajatuksella :-)

   Poista
 4. Samoin minulle kävi, haasteisiin ei pitänyt lähteä, mutta kummasti niitä on keräytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla joku sisäänrakennettu automaatti, joka aina innostuu... :-)

   Poista
 5. Nostan hattua, olet aikamoinen! :D

  Jos jossain vaiheessa meinaa alkaa stressaamaan (mikä ei varmasti ole yhdenkään kirjahaasteen tarkoitus), täytyy muistaa että ne ei ole lupauksia. Tämä siis muistutus itselleni, ja siinä sivussa kaikille sataan suomalaiseen osallistuneille :D Inspiraatiota kylddyyrin harrastamiseen, sitähän se vain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - minä ajattelin aika röyhkeästi oikaista näissä eli toivottavasti aika moni juttu sopii vähintään kahteen kerrallaan ;-)
   Nämä ovat kuitenkin kivoja juttuja - eihän niitä muuten ristikseen ottaisikaan...

   Poista