25.2.2017

Kaikenlaisia humputuksia ?

Minulla on ongelma. Tiesittekö, että vuorokaudessa on vai 24 tuntia?Totesin tuossa liikkuvani liian vähän, tarvitsevani pientä tönäisyä. Ostin aktiivisuusrannekkeen. Nyt Polar Loop 2 lähettää pieniä värähdyksiä ja vilkuttaa hälytystä heti, jos en nouse ylös tuntiin. Niin, ja lyö passiivisuusleimoja statistiikkaan tottelemattomalle. Tähän saakka niitä on tullut lennolta Amsterdamiin ja ajaessa Turkuun.

Olen myös (ainakin toistaiseksi) saanut itseni paremmin liikkeelle. Kun tavoite näyttää vain 50% illalla, sitä kummasti tiedostaa laiskuutensa ja lähtee ulos kävelemään. Siitä vaan on seurauksena se, että kirjoja olen ehtinyt lukemaan paljon vähemmän eli myös blogi on hiljentynyt.

Pitäisiköhän ruveta fitness-bloggaajaksi? (räkäistä naurua) 

Tuosta nyt ei liene vaaraa toistaiseksi. On kuitenkin ollut kiva nauttia talvisesta kelistä - pakkanen ja lumi saavat hyvälle mielelle! Tosin pääsi taas yllättämään. Lähdin maanantaina Amsterdamiin vesikelillä ja laitoin ylleni vain ohuen sadetakin. Amsterdamissa tihkutti vettä kymmenen asteen lämmössä. Tiistaina Helsinki-Vantaalle laskeuduttaessa mittari näytti -8. Onneksi ei ollut taksijonoa. Kiitos hiihtolomakausi!

Uusi lelu on tietysti aina kiva. Tosin pelkästään käyttöönotto oli jo hankalaa. Hihna pitää leikata oikean mittaiseksi ja laittaa solki uudelleen kiinni. Mikä vika on säädettävissä rannekkeissa?
Sovellus näyttää toimivan ihan hyvin, mutta jostain syystä nukkuessani laite näyttää, ettei olisi käytössä ollenkaan? Mitähän ruumistapoistumisharjoituksiä minä unissani toimitan?

Muuten tällainen mittarifriikki on jo viikon käytön jälkeen ihan koukussa puhelimen ruudulta näkyvään aktiivisuusstatistiikkaan. Kyllä tästä hyvä tulee. Tosin voi olla paikallaan irrottaa ranneke yöksi - saattaa lukeminen nimittäin siirtyä verottamaan ennestäänkin vähäistä uniaikaa. Ei todistusaineistoa.


4 kommenttia:

 1. Mä olen käyttänyt Fitbitiä vuodesta 2013. Nyt on Fitbit Charge HR käytössä. Itselle on ainakin valjennut unen määrän ja laadun merkitys omaan vireystilaan sekä painonkehitykseen. JanneL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuota vähän pelkäsinkin. Minulla tuntuvat päivän puuhat vievän unelta enemmän ja enemmän aikaa ja se on sitten levosta pois.

   Vähän harmittaa, kun tuntuu, ettei tuo rannekkeen uniseuranta toimi ihan täydellisesti. Sama oli vikana edellisessäkin. Tiedä sitten johtuuko rannekkeista vai minusta.

   Poista
 2. Täällä on lähtenyt omasta hyvinvoinnista huolehtiminen aivan lapasesta sen jälkeen, kun ryhdyin kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Jonkunlaista henkilökohtaista piiskuria tarvittaisiin, että pääsisi taas kunnolla kiinni liikkumisrutiiniin. Olisikohan tässä se apu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aika lempeä piiskuri. Varsinkin, kun en (ainakaan vielä) ole liittynyt mihinkään yhteisöön enkä myöskään valinnut FitBitiä, josta olisi löytynyt työkavereitakin iso lista piiskureiksi. EHkä sitten, kun rytmi on oikeasti löytynyt liikuntaankin.
   Olen kyllä huomannut, että tällainen statistiikkafriikki kyllä pääsee kummasti sohvalta ylös, kun luvut näyttävät alhaisilta - ainakin nyt vielä uutuudenviehätyksen aikaan :-)

   Poista