30.12.2015

Tukholmassa


Perhejoulun jälkeen teki pieni breikki vanhemmille hyvää. Rento oleilu Tukholmassa latasi akkuja ja mikäs siellä oli ollessa. Kaupunki on täynnä kauniita kulmia ja katsottavaa, vaikka sitten haahuilisi ilman minkäänlaista suunnitelmaa.

Kaikessa päällimmäiseksi jäi juurikin kaupunkin hieman epätodellinen tunnelma. Olimme molempina aamuina liikentessä miltei tyhjillä kaduilla. Kyllä se siitä lounasajan jälkeen vilkastui, mutta siihen saakka kuljimme ihan kuin toisessa todellisuudessa.


Tukholma on kaunis kaupunki. Rakennuksista jo näkee, että takana on paljon historiaa. On tuo vähän toista kuin Helsingin lievä nousukasmaisuus (sanoo paljasjalkainen turkulainen...).


Kaupunki myös näytti meille kai kauneimmat talviset kasvonsa. Valkoista löytyi enemmän kuin kotona vieläkään, mikä kai toi kaikelle sellaisen elokuvamaisen vivahteen. 


Jouluvalot ja joulukoristeet ovat aina maagisia, niin myös Tukholmassa, Operakällaren oli varsin mainio krumeluureineen. Harmi, että se oli välipäivinä kiinni. (Emme me silti nälkään kuolleet, kuten voi lukea täältä)


Nyt taas jaksaa. Vähän töitä ja sitten uudenvuoden juhlintaa - perheen kanssa tietenkin...

p.s. oman osansa tunnelmointiin toi myös matkalukeminen. Yksin Marsissa on ihanan elokuvamainen, mutta kirjana erinomainen. Kertakaikkisen sopivaa matkalukemiseksi...


2 kommenttia:

  1. Palasimme tänään juuri Tukholmasta ja yhdyn mielelläni siihen, että Tukholma on kaunis kaupunki. Kunka ihanasti siellä olikaan koristeltu kaikki mahdolliset rakennukset ja sillankaaret jouluvaloilla. Silmä lepäsi. Pieni irtiotto arjesta ja reissu Tukholmaan on juuri se, mitä aina välillä tarvitsee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin. JA ihaninta on, kun matkaan ei mene ikuisuutta. Lentokoneella tuo on yksi hujahdus :-)

      Poista