26.12.2015

Aamutunnelmaa ja kuunnelmaa

Onko mitään ihanampaa kuin istahtaa hiljaisena aamuhetkenä sohvannurkkaan kirjan kanssa? Lapset vielä nukkuvat, kaikki mahdolliset kynttilät on sytytetty ja jouluvalot kimmeltävät niin kuusessa kuin pitkin kirjahyllyjä. Ulkona myrskyää. Tuuli minut viideltä herättikin paiskomalla jotain tosi kolisevaa katon peltireunaan.

Siinä se ongelma onkin, nousin jo viideltä ja silmät lupsivat kirjan sivujen yllä. Nukkumaan ei raaski mennä, sillä hiljaisuus on harvinaista herkkua, Mikä siis avuksi? No, äänikirja tietenkin. Volyymi niin, että juuri kuulee, muttei kovasti kuulu ja sitä voi nauttia aamun tarinahetkestä autuaasti silmät kiinni. Onneksi isäntäkin on hereillä niin ei haittaa, vaikka kynttilät hetkeksi jäisivät yksinään palamaan.

Tosin tämä tarina ei varsinaisesti nukuta. Agatha Christien Paddington 4:50 on taattua Miss Marplea. Juoni etenee tutun verkkaisesti, mutta virkistyksestä pitää huolen versio. HelMet Overdrivesta löytyy nimittäin BBC:n tuottama kuunnelma, jossa kirjaa ei varsinaisesti lueta. Kyseessä on kuunnelma ja BBC takaa laadun. Ihanaa englantia ja mahtavia ääninäyttelijöitä. Juuri sopivaa lomaviihdykettä.

Miss Marple saa vieraakseen hyvän ystävänsä. Vierailu tosin alkaa vähän oudoissa merkeissä, sillä ystävä uskoo varmasti nähneensä junan ikkunasta murhan. Ongelmana on, että ruumista ei löydy, eikä muutenkaan mitään outoa näytä tapahtuneen. No, arvaatte kuinka tässä käy. Miss Marple ryhtyy tutkimaan asiaa, eikä aikaakaan, kun löytyy kuollut nainen. Juoni kiemurtelee ja kaartelee ja epäilykset kohdistuvat milloin keneenkin. Ihanaa!

Syliin vielä konvehtirasia, tai jäljellä oleva pieni fudge-kulhollinen ja joululoman nautinto on taattu.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella tunnelmalliselta. Äänikirjoja en ole vieläkään oppinut kuuntelemaan mutta kuunnelmat ovat rakkaita lapsuudesta asti. Täytyypä tutkailla tuota HelMetin valikoimaa, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä löytyy muutamakin ihan kuunneltava. Tästä tykkäsin kovasti.

   Poista
 2. Miss Marple... <3 Oih, kuulostipa ihanalta aamuhetkeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kieltämättä nautinnollista, harvinaista herkkua...

   Poista