10.10.2015

Poukkoilua ja pöhköä toimintaa

Ihan on mennyt poukkoiluksi viime viikon lukutouhu. Ensin vaihdoin kirjasta kirjaan. Sitten sain kuningasajatuksen lukea vaihteeksi (?) hömppäsarjaa. Ensimmäisen kirjan luettuani huomasin, ettei se ollutkaan sarjan eka osa vaan toka. Kyllähän minä jotain viittauksia kirjassa ihmettelinkin, mutta eivät vaan kellot soineet.

Kaiken lisäksi jämähdin kahtena iltana viikolla lukemaan kyseistä kirjaa sohvalle ihan liian myöhään, mikä kostautui puolittaisena nuupahtamisena työpäivien aikana. Pöhköä toimintaa, eikä kirja ollut minusta edes hyvä. Minä vain, no, en saanut itseäni liikkeelle siitä sohvalta.

No, se hyvä puoli tässä on, että kun en siitä kirjasta varsinaisesti tykännyt, niin ei yhtään haittaa väärässä järjestyksessä lukeminen. Sen kuin vaan jätän sarjan tähän.

Ai, minkä sarjan?

Kiera Cass: The Selection Series osa 2 eli The Elite

Innostuin lainaamaan e-kirjan, jota mainittiin viihdyttäväksi jossain blogissa. Olihan se tietysti ihan viihdyttävä - luinhan minäkin sen loppuun, mutta yksi osa riitti. Pidin henkilöhahmoja aika naiiveina ja päähenkilön soutaminen ja huopaaminen lapsuudenrakkauden ja prinssin välillä väsytti minut jo yhdessä kirjassa. Ajatus saman jatkumisesta vielä useamman osan halki ei tunnu kovinkaan houkuttelevalta ja kun se ensimmäinen osa kerran jo jäi väliin...

Sinänsä kirjan idea on ihan hupaisa. Valtakunnan prinssi valitsee puolisoaan Unelmien prinssi formaatin tositv-ohjelmassa. Ollaan kuninkaanlinnassa ja neitokaiset kilpailevat sankarin huomiosta. Niin myös päähenkilö, joka tietysti on köyhistä oloista ja haluaa parantaa ja kärsii kaikenlaisista omantunnon- ja muista tuskista. Samaan aikaan yhteiskunta on rakennettu tiukan kastijärjestelmän mukaan. Epäoikeudenmukainen jako aiheuttaa kapinointia, mikä sitten tuo sopivia vaaratilanteita myös päähenkilöiden eteen.

Ihan viehättävää, mutta turhan naiivia. Ehkä olisin lukenut tätä vähän tyytyväisempänä runsaat kolmekymmentä vuotta sitten. Nyt on ruusunpunainen liian läpinäkyvää ja prinsessämekot turhankin rimssuisia. Poukkoilu ihastusten välillä ei sekään oikein jaksa enää kiinostaa.


2 kommenttia:

  1. Tässä kirjassa on ihan ok idea mutta aiheesta on tehty jo aika monta kirjasarjaa... Ja toteutus on monien arvioiden mukaan huono... Joten ehkä en tartu tähän kirjasarjaan myöskään vaikka tällaisista erikoisista maailmoista pidänkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, todennäköisesti löytyy parempiakin. En minäkään varsinaisesti ihastunut.

      Poista