23.10.2015

Kirjamessuilla - Päivä I

Bloggaajien kuvattavina Antti Tuomainen, Tua Harno ja Pasi Pekkola
SIITÄ SE SITTEN ALKOI... 

Siitä se sitten alkoi, kirjamessuviikonloppu. Kolme kirjailijaa vastaili kärsivällisesti bloggaajien moninaisiin kysymyksiin ja sai mitä ilmeisemmin uusia oivalluksia keskustelun tiimellyksessä. Vai mitä sanotte uudesta "kaivoskirjallisuustrendistä"? Tai siitä, että jos Tua Harnoa ja Antti Tuomaista yhdistää kaivos, niin Tua Harnoa ja Pasi Pekkosta yhdistävät bordellit... Kannattanee lukea kunkin uusin kirja ymmärtääkseen, miten ihmeessä...

Niin, ja Tuomainen on kyllä (tahattomien?) lentävien lauseiden mestari. "... sitä esittivät kaikki...ööö... meinasin sanoa faktat, mutta minähän kirjoitan fiktiota...."


LAURI TÄHKÄ

Hetkellisen bloggaajanurkkauksessa hengailun jälkeen piipahdin kuuntelemaan, miten Lauri Tähkä selviytyi Kirja Kallion nuorten tyttöjen haastattelusta keittokirjastaan (Hellannupit kaakkoon).

Erityisiä dieettejä ei kahden nuoren neidon isä pahemmin suosittele, ruokaa tehdään kotona fiiliksellä ja "lapsethan syövät, mitä vanhemmat tarjoavat - tai sitten ovat syömättä" - noin äkkiseltään summeerattuna. Kovasti mainitsi isä tässä ruokkivansa pesueensa, tyyliin keittoa kolmeksi päiväksi, miten liekin sitten todellisuuden kanssa. Vaikka kyllähän sitä muusikonkin keittiömestarin koulutuksella ruokaa luulisi pöytään saavan.

Keittokirjan jälkeen Tähkä sanoo keskittyvänsä seuraavan levyn tekoon, joten kysymykseen nähdäänkö pian laulavan kokin tv-ohjelma kuului vastaus - "Ei nähdä, ainakaan vielä"


FABULA

Pikaisen ruokamessupuolen kierroksen jälkeen satuin kuuntelemaan Fabula-palvelun pressitilaisuutta.

Kyseessä on uusi konsepti eli kuukausittaiseen "jäsenmaksuun" perustuva sähkökirjojen palvelu. Kiinteällä summalla (n. 15euroa/kk) saa luettavakseen kokoelmasta niin monta e-kirjaa kuin jaksaa. Käyttäjiä on noin 200 kolme viikkoa lanseerauksesta ja Suomen markkinoiden valloituksen tahto on kova. Startup Saunasta alkunsa saanut yritys on jo etabloitunut Latviaan ja on nyt aloittanut Suomessa.

Mielenkiintoinen palvelu, jota kokeilen ensi viikon aikana. Pikakokeilupohdintaa on luvassa siis joskus ensi viikonloppuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti