16.8.2015

Viime hetken hosuja päätti sittenkin osallistua Blogistanian lukumaratoniin! Ja pyllähti pepulleen...


Työt alkoivat, päiväkoti alkoi, koulu alkoi, ja sitten alkoi kesä... Siinä sitä viimeisimmät. Vaikka ei tämä taida enää todelliseksi kesäksi muuttua, esikoinenkin totesi ulkona tuoksuvan "koulun alulta". Tiedättehän sen sellaisen kevyen, kostean, alkavan mädän hajun, joka tuulen mukana leijuu varsinkin aamulla aikaisin... Metsässä se tuoksuu sieniltä, kaupungissa kostealta asfaltilta ja puiden lehdiltä.

Blogistanian elokuun lukumaraton meinasi mennä ihan ohi, mutta onneksi kanssabloggaajat ovat jo aktiivisesti aiheesta postailleet, joten tällainen mattimyöhäinenkin ehtii vielä mukaan. Siispä, kesäisessä kelissä päätin minäkin yrittää lukea 24h mahdollisimman ahkerasti. Viikonloppuna alkavat kuopuksen tanssitunnit ja pitäisi siirtyä isovanhempien mökille kolmen muksun kanssa, mutta, mutta... yritys on kova ja kirjoja riittää. Katsotaan, miten akan käy.

Aloitan tässä jossain vaiheessa iltaa ja siitä se sitten jatkuu 24h. Mukana on taas mukava joukko lukumaratoonareita. Keitä kaikkia, siitä löytyy lista Oksan hyllyltä -blogissa. Samalla voi virkistää muistia lukumaratonin säännöistä. Vaikka tämän on tarkoitus olla hauskaa, ei lukumaratoniakaan voi suorittaa ihan miten sattuu.

Tavoite? Uskaltaisiko sitä vihdoinkin tavoitella sitä 1000 sivun rajaa? Viimeksi jäin kauas, mutta voihan sitä kunnianhimoisesti ainakin aloittaa.

Aloitus päätetty klo 20.00 perjantaina... kunhan saan jätskin syötyä ja savumakrillisalaatin ruokablogin puolelle :-)


Edit: n. klo 20
Vera Vala: Tuomitut - eikä nyt sen enempää vaan kirjan kimppuun!

Edit2 : n. klo 22
Vera Vala luettu loppuun. Ihanaa, kun sai oikein keskittyä kunnon tarinaan eikä vain lukea vartin pätkissä. Kesäkirjasuosituksen arvoinen kirja, jota tässä tuli luettua 179 sivua. Pieni tauko ja sitten seuraava kirja.

Edit3: vähän jälkeen klo 7
Niin siinä taas kävi, että pakko oli nukkua. Varsinkin, kun tiedän edessä olevan tänään vielä yli kaksi tuntia ratissa. No, sain sentään Vera Valan loppuun ja Saara Turusen Rakkaudenhirviö on jo hyvässä vauhdissa. Kyllä se tästä :-)

Edit4: puoliltapäivin
No niin, arvasinhan minä, että tämä on vähän haasteellista ja haasteellisemmaksi muuttuu. Kuopuksen tanssitunnin aikana sain luettua Olavi Paavolaisen elämäkertaa vähän eteenpäin, mutta äitejä oli paikalla sen verran paljon juttelemassa, että aika vähäiseksi jäi. Nyt hyppään muksujen kanssa autoon ja edessä muutama tunti ratissa. Ehkä siinä saisi vähän äänikirjaa kuunneltua. Katsotaan, miten käy... Niin, ja Akateemisessakin tuli poikettua. Neljällä eurolla pari kirjaa (Sinisalo + End Game) lukulistalle lisää. Lista pitenee nopeammin kuin saan luettua... lukumaratonista huolimatta.

Edit su illalla: No niin- tässä kävi vähän niin kuin pelkäsinkin eli paljon melua tyhjästä. Automatkalla ei äänikirjaa saanut kuunneltua. Kolme lasta autossa  - tiedättehän - kuunneltiin esiteinin Spotify-listoja. Mökilläkin kirjat jäivät odottamaan, kun muut kiireet löivät päälle.

Lopputulos siis kaikkien aikojen surkein lukumaraton-tulokseni eli :
Vera Vala : Tuomitut 179 sivua
Saara Turunen: Rakkaudenhirviö 124 sivua
Panu Rajala: Tulisoihtu pimeään - Olavi Paavolaisen elämä 72 sivua

Eli yhteensä vain 375 sivua - voihan vihtahousu...

Hetken leikittelin ajatuksella vetää varjomaraton heti perään, eli aloittaa la illalla ja jatkaa siitä su iltaan, mutta kuopuksen kiukuttelupuuska, ämpärillinen mustaherukoita ja odottava kotimatka saivat sitten toisiin ajatuksiin. Onneksi. Toinen samanlainen, tai itse asiassa pahempi, pettymys olisi jo ollut liikaa. En nimittäin olisi saanut luettua kymmentä sivua enempää.

JA nyt loppuu tämä valitusvirsi. Ensi kerralla paremmin. Ainakin sain taas takaisin lukuintoni ja lukujumi näyttäisi olevaan selätetty. Vielä kun joku lisäisi vuorokauteen muutaman tunnin lukemista varten.18 kommenttia:

 1. Kivaa, että ehdit kiireiden keskellä maratonille mukaan! intoa lukemiseen. :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä maratoniin. Minä korkkasin jo ensimmäisen teoksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Minullakin lähtee - ihan just nyt!

   Poista
 3. Minäkin lähdin mukaan. se vain, että tulin kotiin ja löysin postilaatikosta Flavian, lue nyt siinä, kun en saa silmiäni tuosta irti. Sunnuntain minä omistan Flavialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Flaviat ovat houkuttelevia... onkos tuo jo kolmas. Se täytyy minunkin jostain hankkia käsiini!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, saattaapi tuottaa pientä tuskaa, kun nyt olen vielä alle 300 sivun... ja puolet tunneista melkein kulunut.
   No, näistä tunneista sentään nukuin aika ison osan.

   Poista
 5. Hyvältä vaikuttaa vauhti :) Hyviä lukuhetkiä sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - aikamoista taiteilua tuntuu nyt olevan... muut puuhat vievät aikaa.

   Poista
 6. Sinulla on ollut vauhdikas maratonpäivä. :) Kiva, jos viitsit vielä laskea sivumäärän niin saan sen koosteeseen mukaan. Mutta ei haittaa vaikka se jäisi uupumaan - otan lukemasi kirjat mukaan kirjalistalle. Mukavaa, että ehdit osallistumaan perhearjen höyrinän keskellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin ja ehdin niin... aika lailla pepulleen taisi mennä, mutta mitäs siitä. Ensi kerralla sitten paremmin, :-)

   Poista
 7. Pääasia että lähdit mukaan kaiken touhun ja tohinan keskellä :-) Pidätkö Rakkaudenhirviöstä? Minulle se oli mieleistä luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä voi jättää väliin. Kyllä minä ihan tykkään Rakkaudenhirviöstä. Siinä on yllättävän paljon kohtia, jotka resonoivat jossain omissa muistoissa, vaikken olekaan maalta kotoisin enkä koskaan ole tuntenut itseäni ihan noin ulkopuoliseksi edes teiniangstin aikana. Jännän nykivästi kirjoitettu. Voisi häiritäkin, mutta tähän jotenkin sopii.

   Poista
 8. Minulle kävi ihan samalla tavalla, viimetipassa mukaan ja sitten tuli kaikenlaista (onneksi kivaa, paitsi päänsärky) ja tulos jäi hyvin laihaksi. Lisäksi tapahtui sellainen pyllähdys, että en tullut merkinneeksi kaikkien kirjojen sivumääriä muistiin, en aloittaessa enkä lopettaessa.

  VastaaPoista
 9. Ihan mainio sivumäärä häiriötekijöistä huolimatta. Nostan hattua, että yritit kuitenkin lukea parhaasi mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritys hyvä, mutta ulkoiset olosuhteet haastavat ;-) Kivaa oli kumminkin ja nyt näyttää lukeminen sujuvan muutenkin. Lukumaratonit ovat hyviä lukujumin poistoon.

   Poista