11.1.2013
Tomaattikastikkeen kaksi elämää
Munakoiso-vuohenjuustorullat on jostain lehdestä vuosia sitten bongattu resepti. Pikkuisen näpertelyä vaativat rullat aiheuttavat pahemmanlaatuista riippuvuutta. Seuraksi tehdään yleensä tomaattikastike - ihan vain tomaattimurskapurkista keitellen ja maustellen.Yhdestä tomaattimurskapurkista keiteltyä kastiketta jää yleensä jäljelle seuraavan päivän pastakastikkeen verran. Näin saadaan jämät pois jääkaapista. Tällä kertaa tyhjennettiin myös pakastinta ja käytettiin viimeinen pala puolikasta karitsaa, joka tuli jossain välissä hankittua. Kahden illan arkiruoat valmiina - voilà.
Munakoisorullat
Rulliin tarvitset :
2 munakoisoa
paketin korppukinkkua tai keittokinkkua
desin turkkilaista jugurttia
pehmeää vuohenjuustoa (esim. President)
sitruunamehua
pippuria ja suolaa (varovaisesti... kinkussa ja juustossa on myös)
mahdollisesti haluamaasi yrttiä (timjami ja basilika ovat esimerkkejä herkullisista tässä yhteydessä, meiltä ei tällä kertaa kotoa löytynyt mitään)
Siivuta munakoisot pitkittäin. Sivele oliiviöljyllä ja anna paahtua uunissa grillivastuksen alla n.10-15min vähän yli 200 asteessa. Voit kääntää halutessasi puolessa välissä. Tarkoituksena on saada pehmeät ja kypsät munakoisosiivut, joissa on vähän ruskeaa paistopintaa koristeena ja makua antamassa.
Munakoisojen paistuessa uunissa, sekoita keskenään jugurtti, vuohenjuusto, sitruunamehu, suola ja pippuri sekä mahdolliset yrtit. Levitä koisosiivujen päälle aina lusikallinen juustoseosta ja siivu kinkkua. Kääri rullalle ja aseta tarjoiluastiaan. Kaada päälle tomaattikastiketta ja raasta halutessasi vielä parmesaania.
Tämän voisi varmaan tehdä vuokaruoaksi, jos asettelisi rullat uunivuokaan, kaataisi päälle tomaattikastikkeen ja ripottelisi reippaasti parmesaania päälle. Sitten vaan uuniin siksi aikaa, että parmesaani sulaa.
Tomaattikastike on helppoakin helpompi. Sekoita kattilassa tomaattimurskaa, yrttejä, suolaa, pippuria, sokeria, oliiviöljyä, valkosipulimurskaa, balsamicoa ja anna poreilla puolisen tuntia. Surraa sauvasekoittimella sileäksi.
Pastakastikkeeseen sekoitettiin uunissa hiljalleen kypsytetystä karitsan kylkipalasta irrotettu liha hienonnettuna ja loput tomaattikastikkeesta. Kypsä pasta ja vähän keitinvettä lisättiin. Päälle myllystä mustapippuria ja vielä parmesaania. Jos haluaa, voi lisätä vielä yrttisilppua tai juuri ja juuri kuumennettuja tuoretomaatinpaloja.
Näin tammikuussa tuntuvat ainakin meillä nämä lohturuoat kelpaavan kaikille. Varsinkin koululaiset taitavat tarvita tukea loman jälkeiseen sopeutumiseen. Hyvää näissä resepteissä on myös se, ettei jääkaappiin jää sitä tomaattikastikkeen loppua tilaa viemään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Rullat kuulostaa hyviltä ja tomaattikastike on aina hyvää :)
VastaaPoistaNiin on :-)
PoistaMunakoisorullat tomaattikastikkeessa vuohenjuuston kanssa ovat ihana herkku! Olen tosin syönyt sitä vain ravintolassa täällä;yhdessä sellaisessa tehdään se niin hyvin etten vielä ole vaivautunut sitä itse tekemään;D
VastaaPoistaMitäpä sitä itse tekemään, jos jostain saa jo valmiina :-) Täällä ei sellaista luksusta ole osunut vastaan, joten rullaillaan edelleen.
Poista