18.5.2013

La Cantine - Munkkiniemen bistrohelmiPerjantaina päätimme kokeilla pientä Munkkiniemestä löytyvää bistroa, jonka nimi on osuvasti La Cantine (kanttiini).

Meillä oli parin tunnin intensiivinen palaveri takana ja ihan kamala nälkä. Astuimme kodikkaaseen pieneen bistroon, josta tulviva tuoksu sai vatsan murisemaan jo ovella. Oli ihan täyttä, mutta meille järjestyi pöytä jakamalla yksi isompi kahtia. Ruoan valinta oli helppoa - perjantain plat du jour eli Burger provencal.

Voi, mikä burgeri se olikaan. Ihanaa rapean öljyistä foccaccia-tyylistä leipää täytettynä salaatilla, nyhtöpossulla ja paljon, paljon pestoa - ihanaa. Ehdottomasti hintansa (9,50 Eur) väärtti. Olihan tuo myös supertrendikästä, mutta hyvällä tavalla. Muoti ei tosiaankaan ollut ajanut maun ohi, vaan jokainen suupala oli herkullinen. Kyllä tällä lounaalla taas jaksoi loppupäivän.

Isäntä kärräsi onnesta hyrisevän ja kylläisen
rouvansa kotiin ja totesimme, että onneksi ensi viikolla on taas palaveri samoilla kulmilla. Tuonne palataan uudelleen. Ja ensi kerralla testaamme sitten sitä jälkkäripuoltakin, joka nyt jäi väliin.

La Cantine siis lunasti odotukset ja enemmänkin. Toivottavasti tällaisia pikkubistroja saadaan vielä paljon lisää. Kysyntää ainakin olisi - nytkin oli bistro ihan piukassa porukkaa. Pientä lukkarinrakkautta paikkaan toi meille tietysti sekin, että palvelua sai ranskaksi ja ihan natiivichefiltä.

Edellisen kerran innostuin yhtä paljon Mikkelissä käydessäni.

8 kommenttia:

 1. Tuonne voisin mennä kun olen taas Helsingissä.tuttua seutua;olen viettänyt lapsuteeni ja nuoruuteni Munkassa javielä joitakin vuosia sitten asuin pikku Huopalahdessa joka sekin on aika lähellä.Kävin tarkistamassa ruokalistan ja ei-lihansyöjälekin löytyy sieltä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, menu on lyhyt, mutta vaihteleva :-)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Aivan ihanan kuuloinen paikka ja vielä niin lähettyvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. Kannattaa käydä. Olin positiivisesti yllättynyt sekä tunnelmasta, ruoasta että hinta-laatusuhteesta :-) Tällaisia paikkoja lisää !

   Poista
 3. Kuulostaa todella hyvältä burgerilta!:) Onkin kiva idea käyttää sämpylän sijaan focacciaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän erilaista. Vaikka onko tuo enää burgeri vai täytetty leipä ?

   Poista
 4. No täällähän tämä arvostelu olikin. Pitäis ehtiä enemmän lukemaan blogeja, ettei tarvitsis suullisesti kuulumisia kertoa ja kuulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, oli kyllä ihan kiva nähdä F2F myös ;-) Blogikierrokset ovat silti myös avartavia...

   Poista