11.2.2023

Ystävänpäivän lukumaraton - päivittyvä postaus

 


N.Y.T. - Nyt se alkaa eli tasan kahdeksalta perjantaina illalla  Tosin ei kirjaan tarttumalla, vaan blogia päivittämällä. 

Ensin ajattelin, että ehkä otankin suunnitelmista huolimatta mustan hevosen ja lähden liikkeelle kirjastosta mukaani nappaamalla 101 tapaa tappaa aviomies, mutta taidan kuitenkin nyt aloittaa toisella tietokirjagenreen sopivalla teoksella eli Tutankhamonin salaisuudet. 

Voimia ainakin pitäisi riittää - vai mitä tuumitte kuvan perjantaiherkusta? 

Tästä se lähtee eli 


Kuva : Niina Tolonen 

Jos sinulle nyt tulee sellainen olo, että haluat mukaan, ilmoittaudu mukaan täällä. Voit ajoittaa maratonisi 24h mihin kohtaan tahansa viikonloppua. 


Lauantai 16:30 

Olen niin keskittynyt lukemiseen, että päivitys on jäänyt vähemmälle. 

Eilen illalla pääsin hyvin eteenpäin Tutankhamonin salaisuudet kirjassa ja luin 70 sivua. Tarinaa muinaisesta Egyptistä, faaraoista ja heidän edesottamuksistaan lukee mielellään. Jotenkin tuntuu hauskalta myös lukea tutkimukseen perustuvaa kuvausta aikakaudesta, kun Waltarin Sinuhe on iskostettuna mieleen useamman lukukerran jälkeen. Yllättävän paljon siinä on yhteneväisyyksiä, vaikka fiktiossa tietysti oikaistaan mutkia monessa kohtaa. 

Aloitin illalla myös lukemaan Sari Raunion ja Juha Rautaheimon (R&R) Mortui non silent - dekkarisarjan toista osaa Vaeltavat vainajat. Luin ja kävin aina välillä taittelemassa hapanjuurileivän taikinaa. Yhdistelmä toimi varsin hyvin. 

Aamulla jatkoin dekkaria vaikka ikävä pieni päänsärky teki tuloaan. En ilmeisesti ole oikein tottunut näin yhtäjaksoiseen lukemiseen työpäivän päätteeksi. Sain kuitenkin dekkarin loppuun ja koossa on sen osalta siis 400 sivua. 

Lisäksi olen välillä kuljetusvelvollisuuksien aikana ja ruokaa laittaessa kuunnellut taas yhtä Evie Parker Cozy Mysteryä. Murder in the Cards on edennyt 2h17min. Kyseessä on sopivan kevyt luettava puuhailun lomaan. Tosin koen kahden päähenkilön välisen dialogin aina välillä jokseenkin "kököksi" - Sillä ei ole varsinaisesti muuta tarkoitusta kuin korostaa heidän välistään kiusoittelua, eikä sitä jaksa kovin paljon. Evie ei myöskään tunnu olevan ajatuksissaan kauhean johdonmukainen, vaikka sitten on muka niin hyvä ratkaisemaan murhia... No, ihan viihdyttävää kuitenkin. 

Vielä on muutama tunti maratonia jäljellä. Keskimmäinen leipoo suklaakeksejä ja siihen perään pitää minun huolehtia leivät uuniin. Illalla syödään hampurilaisia. Ehkä tässä välissä ehtisi vielä joko jatkamaan Tutankhamonia tai peräti aloittamaan uuden kirjan. Kävinhän minä tuossa kirjastossakin juuri hakemassa varauksessa olevan Virginia Woolfin päiväkirjan Osa 1. Samalla mukaan tarttui Bestseller lainana Sataman kapakan Hilda. - Ehkä joku noista. 

Sunnuntai 

Siinä kävi sitten silleen perinteisesti, että lukumaratonin päättyessä klo 20 eilen illalla laitoin kirjan kiinni, nojasin pääni taaksepäin ja samantien nukahdin sohvalle. Siitä sitten hipsin myöhemmin sänkyyn nukkumaan. 

Aamulla lähdettiin vauhdilla tervehtimään mummia ja pappaa Turun suuntaan, joten kirjaaminen jäi tänne iltaan.

Ei siinä mitään, lukumaratoonausaikaahan oli koko viikonloppu ja nyt on hyvä hetki summeerata minun lopputulokseni. 

Luin siinä viimeiseksi Silja Koiviston Sataman kapakan Hildaa ihan reippaasti eteenpäin eli päädyin sivulle 111. 

Kaikkiaan siis tämä rennompi Ystävänpäivän lukumaraton meni ihan mukavasti. 


Luettuja sivuja 581 ja kuunneltua äänikirjaa 2h17min


Kirjaan vielä lopun koontipostauksen muidenkin maratonkirjoista, mutta muuten ruvetaan kai odottelemaan kesälukumaraton-päiviä! 

2 kommenttia:

  1. Hyvä hönkä päällä sinullakin! Oli kiva maratoonata pitkästä aikaa, vaikka olikin epäilyksiä mielessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi kivaa, vaikka nukahdinkin sitten sohvalle heti maratonin päätteeksi ja tänään en Turku-reissun takia ehtinyt vielä kirjoittamaan lopputuloksia.

      Poista