20.9.2017

Retroillaan ja pidetään Tupperi-kutsut


Kaikki varmaan muistavat äidin kaapeista ne tupperirasiat? Meilläkin niitä oli vino pino. Enkä minäkään ole ollut tuppereiden kutsulle kuuro. Omasta keittiöstäni löytyy sekä niitä tuttuja pakasterasioita että muutama muukin hyödyllinen juttu. Itse asiassa vannon vakaasti Tupperware-kulhojen nimeen, kun on kyse leipomisesta tai säilytyksestä.

Suru olikin suuri, kun onnistuin hajottamaan muutaman kulhon (ne eivät kai pitäneet tiskikoneesta, mutta kärsivät senkin 15 vuoden ajan melkein päivittäisessä käytössä). Paniikki meinasi iskeä, mutta onneksi osuin löytämään uuden myyjän. En nimittäin ollut sen paremmin ostanut kuin muutenkaan törmännyt tupperiin vuosikausiin.

Oli aika pitää Tupperikutsut!



Tuli tosi retro-olo, mutta hauskaahan tuo tietysti on. Minulla kun ei ollut mitään emäntätavoitteita (kippoja ja kappoja riittää), niin ei myöskään stressiä eikä paineita - sen paremmin minulla kuin toivottavasti ei vieraillakaan. Tarkoituksena oli vain koota kasaan mukavia ihmisiä kahvittelemaan.

Tarjoomuksia varoitettiin tekemästä liikaa - ei saa kuulemma aiheuttaa paineita seuraaville emännille. No, en minä mitään kovin suureellista olisi ehtinytkään. Suurempi homma oli saada huusholli sellaiseen kuntoon, että vieraat pääsevät edes eteisen kenkävuoren läpi olohuoneen puolelle kompastumatta matkalla legoihin, värikyniin jne...

Kakun sentään tekaisin. Kokeilin Kolibri-kakkua ja kyllä ainakin minä siitä pidin. Kakkuhan on aikalailla samanlainen kuin porkkanakakku, paitsi että siihen laitetaan ananasta ja banaania, eikä porkkanoita.

Kurkkasin reseptiä Hummingbird Bakeryn kirjasta, mutta vähän tietysti muokkaantui. Varsinkin, kun joku oli ehtinyt syömään suurimman osan banaaneista...

Hummingbird Cake 

2 banaania  muussattuna
1 prk ananasmurskaa (mehuineen)
300g sokeria
3 kananmunaa
3dl rypsiöljyä
1tl kanelia
300g jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
1tl vaniljauutetta
pari kourallista saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus:
250g Philadelphia-juustoa
600g tomusokeria
100g voita huoneenlämpöisenä

Sekoita muut kakun ainekset kuin ananas ja saksanpähkinät. Kun taikina on sileää, sekoita joukkoon vielä pähkinät ja ananasmurska.

Kaada kahteen 20cm (silikoni)vuokaan. Muistathan voidella ja jauhottaa hyvin, jos käytät muuta kuin silikonia. Paista 170 asteessa vajaat puoli tuntia, tai jos kypsennät yhdessä vuoassa niin tarkista paistoaikaa (tikku tulee pois puhtaana ja reunat näyttävät irtoavan vuoasta) 35min jälkeen.

Anna kakkujen jäähtyä.

Vatkaa kuorrutusainekset kuohkeaksi kuorrutukseksi ja levitä kakkupuoliskojen väliin ja päälle. Koristele haluamillasi marjoilla ja hedelmillä tai vaikka syötävillä kukilla. Minä tein tällä kertaa myös nougatinea saksanpähkinöistä ja kuivatusta banaanista päälle ripoteltavaksi.

20 kommenttia:

  1. Mulla on etenkin Tupperwaren kuorija käytössä melkein päivittäin. Ja monta kippoa kaapissa:;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuorija jäi tällä kertaa hankkimatta, vaikka vähän sitä mietinkin. Kippoja kyllä löytyy monenmoisia :-)

      Poista
  2. Muutamat tupperin kutsut olen aikoinaan minäkin pitänyt.
    Ihana tarjottava <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin joskus aikoinaan pidin muutamat, mutta nyt on ollut kyllä taukoa monen monta vuotta. Olihan tuo hauskaa taas vaihteeksi :-)

      Poista
  3. Työkaverini edustaa tuppereita ja aina välillä olen sortunut jotain tilaamaan, vaikka tuppereita löytyy muutenkin kaapeista. Erikokoiset juomapullot ovat tämän hetkinen ehdoton suosikkini. Niitä suosittelen lämpimästi kaikille.
    Ja sluprs, mikä kakku. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noita juomapulloja minäkin himoitsin, mutten ihan vielä raaskinut. Katsotaan nyt.
      Kakku oli tosiaan hyvää ja hurjan helppo tehdä vielä kaiken lisäksi.

      Poista
  4. Itse en omista yhtään tupperia, mutta olen kyllä salaa äidilleni kade hänen kermavaahdon vatkaamiseen tarkoitetusta mittakulhostaan, jossa on maailman kätevin vatkauskansi. Sen ansiosta se himskatin kerma ei lentele joka paikkaan. Muistan tätä astiaa kaipauksella jokaikinen kerta, kun vaahdotan/ vatkaan jotakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, emännänlahjana taitaa olla nyt tulossa juurikin tuollainen kulho kansineen. Tulee tarpeeseen. Nimim. vatkatessa roiskuu

      Poista
  5. Kaikki kunnia Tupperwaren tuotteille. Niillä on todella hyviä tuotteita. Osan olen "perinyt" mammalta ja vielä hyvässä kunnossa. Siskokin myö jossain välissä Tuppereita ja tuli osteltua silloin yhtä jos toista.
    Rakastan muuten tuon kakun nimeä, mutta en ole vielä koskaan itse valmistanut sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tiesin kakun nimen vuosia ennen kuin tulin kokeilleeksi tehdä.
      Tupperwaren tuotteet kestävät, mutta ovat kyllä ihan sikakalliitakin.

      Poista
  6. Löytyypä niitä Tupperwaren tuotteita täältäkin. En tosin ole käynyt kutsuilla varmaan 10 vuoteen, laadukkaat tuotteet kestää pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli minullakin edellisistä kutsuista ainakin yli kymmenen vuotta. Hauskaa vaihtelua :-)

      Poista
  7. Mä olen jostain syystä täysin välttynyt sekä Tupperikutsuilta että tältä kolibrikakulta ... mutta hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh... miten ihmeessä olet Tuppereilta välttynyt ? Nyt äkkiä kyselemään myyjää lähistöltä ja kutsuilemaan - ei kai tällaista elämystä voi väliin jättää ;-)

      Poista
  8. Turussa asuessa oli vielä lähipiirissä Tupperi-kutsuja. Stadissa en ole törmännyt niihin kertaakeen kuluneen 12 vuoden aikana. Säilytyskulhoja on kyllä välillä ikävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, Hesan puolesta en tiedä, mutta kyllä täällä Espoossa näköjään Tuppereita pidetään :-) (jos kaipaat kulhoja, niin voin antaa yhteystietoja ;-)

      Poista
  9. Melkomoista nostalgiatrippiä on nyt ollut ruokablogien lukeminen! Mä sanoin just hyvästit mun iki-ihanalle, 20 vuotta palvelleelle keittokulholle. Snif.

    VastaaPoista
  10. Suuri Kiitos Minnalle ja vieraille, oli ilo tavata teidät ja toivon että nautitte ja käytätte tilaamianne tuotteita. Tulossa on Roosa Nauha-viikko ensi viikolla, laitan esitteet tilaustenne mukaan ja kutsun rohkeasti tutustumaan tuotteisiin ja uutuuksiin maanantaina 2.10. klo 18-21 Latokaskeen Kaskimaa 4 kerhohuoneelle. Kiitos vielä Minna siitä kirjasta, vaikea päättää mistä ohjeesta aloittaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi. Tupperit ovat kivoja tuotteita ja oli mukava ilta :-)

      Poista