4.7.2015

Kesäkuun luetut, teatteri ja tapahtumia
Nyt on kuuma kesä (ainakin hetkeksi) ja kesäloma, mutta ehkä tässä helteen uuvuttamana vielä jaksaisi vilkaista sateisen ja kylmän kesäkuun puolelle (muistaako sadetta enää kukaan?). Olikin mukavasti aktiivinen ja kirjaisa kuukausi.

Ensinnäkin - Jihuu! - sain oman teatterihaasteeni jatkumaan kunnialla sentään aloituksesta seuraavan kuukauden eli kävin kesäkuussa katsomassa Linnanmäellä UIT:n Kivaa ja korkealta,

Toiseksi, dekkariviikko piti jännityksen parissa ja näin toisella kerralla voitaneen jo puhua perinteestä?

Kolmanneksi, myöskin perinteinen lukumaraton veti peräti yli 50 innokasta osallistujaa. Oli nautinnollista lukea pitkästä aikaa oikein urakalla. Seuraavaakin maratonpäivää jo kovasti suunnitellaan. Toivottavasti osuu sellaiseen hetkeen, että pääsen minäkin taas mukaan.

Lukumaratonin inspiroimana pistin myös kyselyn lukijoiden ruokailutottumuksista liikkeelle. Tuloksia voi lukea täällä. Ei siinä mitään suuria yllätyksiä tullut. Suklaa voitti ylivoimaisesti.


Sitten ne kirjat...

Osaksi dekkariviikon ja lukumaratonin ansiosta myös kirjasaldo oli mukavasti 11 luettua kirjaa.

Dekkareita tuli varsinaisesti kesäkuun puolella luettua kaksi ja kuunneltua yksi. E-kirjoina  listalta löytyvät Jo Nesbon lapsille suuntaama Tohtori Proktor ja Virpi Hämeen-Anttilan historiallisen dekkarisarjan toinen osa eli Käärmeitten kesä ja äänikirjana Sirpa Tabetin Kissan vuosi.

Kuukauden vaikuttavimmasta lukukokemuksesta vastasi J.P. Koskisen Kuinka sydän pysäytetään ja järisyttävimmästä kuuntelukokemuksesta Hemingwayn Vanhus ja meri. Molemmat veivät mukanaan jonnekin muualle.

Muuten jatkuivat sarjat. Soturikissat-sarjan toinen osa Tuli ja Jää oli myös yksi kuukauden neljästä lasten/nuorten kirjoista. Tohtori Proktorin lisäksi tuli luettua jonkinlaista teinihuumoria sisältävä Neropatin päiväkirja ja kiehtova Tyttö, joka purjehti satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla.
Toinen sarja oli aikuisille suunnattu fantasiapläjäys, jossa olen jo päässyt viidenteen osaan. Kesäkuussa siitä tulivat lukulistalle Fairies in my Fireplace ja Golem in my Glovebox.

Sarjamaisesti tulin myös jatkaneeksi Maeve Binchyn äänikirjojen parissa, mutta tällä kertaa en ollut ihan niin liikkuttunut kuin ensimmäisen kohdalla.


Heinäkuun helteillä

Tietysti luetaan - toivottavasti paljon ja ahkerasti.

Katsellaan Netflixistä Ms Phryne Fisherin murhatutkimuksia (aivan mahtava kesäsarja, joka tulee kuulemma myös YLEltä...

Mennään kesäteatteriin

ja toivottavasti osallistutaan vielä kesän toiseen lukumaratoniin!


MITÄS SUUNNITELMIA TEILLÄ MUILLA ON? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti