26.11.2012

Pihistely pielessä (viikko nro 2)


Ei tästä tule mitään. Pitäisi pihistellä ja kauppalaskut vaan paisuvat paisumistaan. Tietysti tänä viikonloppuna (teko)syinä olivat myös lauantain ruokavieraat ja leipomisvaatimus sunnuntaiksi koulun marrasmarkkinoille. Lisäksi ostettiin herkkuja Kala-autosta jo valmiiksi uudeksi vuodeksi pakkaseen, mutta silti...

Minä en taida kehdata tälle viikolle laittaa edes varsinaista pihistelyvinkkiä. Kunhan totean vain huomiona seuraavaa :

 1. Pitää sopia kaikkien perheen kaupassakävijöiden kanssa, että oikeasti ollaan pihistelyviikolla. 
 2. Pitää selvittää kaikkien kanssa, mitä pihistelyviikko tarkoittaa : Ei osteta ylimääräisiä ja vähän mietitään ostokset jo etukäteen
 3. Huolehdi, että mies (tai kukaan muukaan) ei pääse kauppaan nälkäisenä
 4. Muistuta, muistuta, muistuta !
 No, totuuden nimessä on sanottava, että ei tuo nyt ihan pelkästään ole miehen vika. Kyllä minä itsekin kaupassa erehdyin ostamaan suklaarasioita ("kun kerran olivat tarjouksessa") ja muutenkin vähän kaikkea, mitä sattui mieli tekemään.

Tästä viikosta voidaan siis vaan todeta, että pieleen meni... Syötiin kyllä ihan hyvin ja ruokaa on itse asiassa aika tavalla taas valmiina alkuviikkoa varten.
Että sellaista tällä viikolla. Toivottavasti nyt viimeiselle pihistelyviikolle sitten saadaan pieni kurinpalautus aikaiseksi, ettei tämä seuranta päättyisi ihan epätoivoiseen tilanteeseen.

Viime viikon tilanteen löydät täältä.
 

2 kommenttia:

 1. Saman aiheen kanssa panitaan. Noista pikkusummista tulee yllättävän paljon... Olen asettanut tavoitteeksi että ensi vuonna kulutamme mahdollisimman vähän ja se koskee myös kauppalaskuja. Tsemppiä projektiin, itse uskon siihen että mitä harvemmin käy kaupassa sitä vähemmän menee rahaa, eli pari kertaa viikossa isommat ostokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, ettemme ole ainoita, joiden kauppalaskut kasvavat ihan itsestään. Meillä on tuon harvoin kaupassakäynnin kohdalla kaksi haastetta : jääkaappi on liian pieni ja kauppaan noin 50 askelta kotiovelta. No, yritys on kova. Katsotaan, miten tällä viikolla käy !

   Poista