9.7.2010

Vampyyreja ja muuta yliluonnollista II - Karen Chance : Death's Mistress


Tässä toinen kesälomamatkan pika-ahmaisu. Ihan hupaisaa luettavaa, vaikka veren ja irrotettujen päiden ympärikuljettelu ehkä vähän voikin herkemmille aiheuttaa vatsanväänteitä. Kirjan sankari kun on vampyyrin ja ihmisen jälkikasvua, jolle raivokohtaukset ja väkivaltainen käyttäytyminen ovat jokapäiväisiä. Tähän kun lisätään keijujen kadonnut talismaani, jonka kaikki haluavat itselleen sekä ylimaallisen komea ja ei-vampyyrimäisesti käyttäytyvä vampyyriruhtinas niin (veri)klimppisoppa on valmis.

Kyseessä on sarjan toinen osa, mikä selittänee ainakin minulla hetkellisen punaisen langan katoamisen lukuisan henkilöjoukon keskellä. Ensimmäistä osaa kun en ole nähnytkään. Kirjan parasta antia ovatkin erilaiset, mutta aina erikoiset hahmot. Toisaalta taas miljöökuvaus jää hyvinkin ohueksi. Tarina itsessään ei ole kovin yllättävä, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.

Lajissaan siis varsin viihdyttävä, vaikka Sookie sarja onkin edelleen suosikkini.

Nyt, kun on saatu nämä varttuneen väen satukirjat alta pois, luettujen listalla odottaa vielä lentomatkan ajankulu. Ihan eri genreä... mutta siitä myöhemmin. Pitää yrittää vähän saada jotain aikaiseksi kotona. Mistä se johtuu, että kesälomalla ei huushollitöistä meinaa tulla sitäkään, mitä töitä tehdessä ? Kello on jo melkein yksitoista ja minä vasta vähitellen alan heräämään. Taitaa taas tänäänkin käydä niin, että uimaranta kutsuu minua ja poikia ennen kuin siivousta on edes aloitettu... Ulkona on niiiiin ihana hellekeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti