8.7.2010

Vampyyreja ja muuta yliluonnollista I - Charlaine Harris : Dead in the Family


Kesäloma ja kirjat - niinhän minä olen uhonnut. Siispä myös Bathin reissulla tuli tutkittua siskon kirjahyllyä ja sieltä pikaisesti ahmaistua parikin vampyyrimaailmaan liittyvää kirjaa. Eiväthän nuo mitään suuria taide-elämyksiä ole, mutta oikeinkin viihdyttäviä ja lajinsa parhaasta päästä.

Ensimmäisenä tähän mennessä viimeinen osa Sookie-sarjaa. Kyseinen sarjahan on tullut monille tutuksi myöskin Trueblood-nimisenä tv-versiona. Kuten niin kovin usein, kirjat ovat parempia. Itse asiassa ei mieleeni tule kuin tv-sarja Jane Austenin : Pride and Prejudice:sta, joka on ehdottomasti kirjan kanssa samalla tasolla.

Erityisesti kirjasarjan ensimmäiset osat vievät mukanaan. Kun pääsee tähän osaan 10 (muistaakseni) niin kirjaa lukee lähinnä uteliaisuudesta sen suhteen, miten Sookien elämä etenee. Ja eteneehän tuo - muiden ihmisten ajatuksia kuuleva Sookie törmää tapansa mukaan erilaisiin haasteisiin vampyyrien, ihmissusien ja keijujen kanssa. Ihmis- tai pitäisi varmaan sanoa olentosuhteissa on omat kiemuransa. Tämän tarkemmin en viitsi tässä yksityiskohtia kertoilla, jos joku vaikka seuraa parhaillaan telkkarissakin näytettävää sarjaa tai haluaa lukea kirjoja alusta alkaen... Ettei tule paljastettua liikaa :-)

Olen lueskellut kaikenlaisia vampyyri- ja muita fantasia-kirjoja ja Sookie-sarjaa voi kyllä suositella lajista pitäville. Hahmot tuntuvat uskottavilta, siis sen verran kuin vampyyrit ja kumppanit sellaisia voivat olla. Jänniä käänteitä riittää tarinoissa. Suositeltavaa viihdettä kesälukemiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti