16.1.2022

(Luku)päiväkirja: Luettujakin on

 

Sunnuntai 16.1.2022

Jännän suhjuinen keli tänään. Kävelyllä piti valita oikea suunta. Silloin tuuli työnsi vauhtia selästä eikä ilmassa suhjuna lentävä vesi/räntä/sumu pistellyt silmiin. Taisi harmaus tuntua vielä pahemmalta eilisen kauniin auringon jälkeen. 

Sitä voisi kuvitella haluavansa istahtaa sohvannurkkaan ja sukeltaa jonkin vetävän romaanin maailmaan. Niinhän minä halusinkin ja istahdinkin sohvannurkkaan, mutta käsiin eksyivät puikot ja mummille tekemäni kauluri valmistui kuin varkain. Tai no, valmistui siihen saakka, että langat pitää päätellä ja tekele silittää. Siihen voi välillä kulua yllättävän pitkä aika. 

Ei silti, että tässä varsinaisesti kiire olisi. Nykyisessä koronatilanteessa emme taida ihan lähiaikoina lähteä vierailulle. Toki kaikilla on niin monta rokotusta kuin ikäryhmänsä mukaan on mahdollista. Isännällä, esikoisella ja minulla 3, keskimmäisellä 2 (Espoossa kun eivät vielä alle 18v. saa kolmatta) ja jopa Toto sai eilen ensimmäisen piikin käsivarteen. 

Silti vähän hirvittää. Ehkä koitan saada langat pääteltyä ja lähetän postissa kirjeenä ?  Taitavat pakkaskelit kuitenkin palata ennen kuin me ehdimme Turun suuntaan. 


Alun selittelystä voisi kuvitella, etten ole alkuvuonna lukenut ollenkaan, mutta yllättäen olen päässyt hyvin vauhtiin kirjalistallani. Olen saanut loppuun jo peräti 4 kirjaa kahden viikon aikana. 

Haruki Murakamin Vieterilintukronikka loppui viimein. En ole ihan varma, mitä mieltä siitä oikein olen. Ehkä pitää vielä vähän pureskella ja kirjoittaa erillinen postaus. Hieno teos, mutta tipautti minut välillä kyydistä. (Painettu kirja) 

Kaari- Kirjailija Kaari Utrion elämä (Anna-Liisa Haavikko) oli tosi hieno. Niin hieno, että kirjoitin siitä blogiin jo ennen kuin olin kuunnellut aivan loppuun.  (äänikirja) 

Lisäksi kuuntelin kaksikin vähän kevyempää fantasia-dekkari-viihdekirjaa samasta sarjasta. Love, Lies and Hocus Pocus - Beginnings ja Revelations. (Lydia Sherrer, äänikirja) Velho ja noita, ratkaistavia mysteerejä ja monimutkaisia perhesuhteita - puhuva kissa. Sujuvaa ja viihdyttävää. Mitäpä sitä muuta? 

No, sen verran muuta kuitenkin, että seuraavana äänikirjana aloitin itse asiassa Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa-äänikirjaa. Sinänsä inspiroivaa jutustelua oman työn ja tilan löytämisestä sekä Sadun ja Hannen, että haastateltujen muiden yrittäjien näkökulmasta. Sattuneesta syystä aloin taas miettimään, voisiko sitä tehdä työkseen jotain muutakin kuin pitkää päivää it-konsultoinnissa, mutta ensin pitäisi keksiä mitä tuo muu olisi. Maksaisikohan joku minulle kirjojen lukemisesta ja neulomisesta ?

Eilen aloitin iltalukemiseksi vielä yhden kirjan eli Elly Griffithsin Ruth Galloway sarjan kymmenennen osan Musta enkeli. Tällä kertaa Ruth matkustaa Italiaan. Suhdekuviot tietysti ihan sekaisin, mutta alun perusteella taitaa löytyä mielenkiintoisia luita (tietysti). Taattua Griffithsiä. Ei estä yöunia, mutta poistaa tehokkaasti ajatukset päivän tehtävistä. 

Lisäksi olen melkein lopussa Suomen ruokahistoria -tietokirjassa. Joululahjakirja on ollut erittäin mieluinen. 

2 kommenttia:

 1. Nätti kauluri❤️Suomen Ruokahistoria-kirja pitää kyllä joskus hankkua. Hyvää alkanutta viikkoa Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Menee äidilleni lämmikkeeksi, kunhan saan jotenkin toimitettua :-)
   Juuri luin tuon Suomen ruokahistorian loppuun. Se on todella mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu. Kannattaa hankkia omaankin hyllyyn.

   Poista