5.11.2014

Lokakuun luettuja, muita kirjajuttuja ja vielä kyselystäkin


Kurkataanpa vielä pikkuisen lokakuun luettuihin. Kiirettä piti, eikä pienentynyt kirjamäärä liene yllätys ollenkaan. Niin kuin ei yllätä sekään, että joukossa on peräti kaksi äänikirjaa, joista toinen on varsinainen mammutti.

Äänikirjoja kuuntelen nykyään koko ajan. Bussissa, metrossa, kävelyllä, kokatessa, siivotessa, sohvalla istuen silmät kiinni, kun muuta ei jaksa. Niinpä tulin kuunnelleeksi Sinuhe egyptiläisen melkein 40 tuntia alle kuukaudessa. Aika hurjaa... siinä on kuuntelua yhden normaalin työviikon verran. Silti ei tuntunut, että olisin jotenkin erityisesti käyttänyt siihen ylimääräistä aikaa. Toki kuuntelun määrään vaikutti myös kirjan mielenkiintoisuus. Sinuhe on ihan omaa luokkaansa. Ikinä ei uskoisi Waltarin kirjoittaneen mestariteoksensa yhden kesän aikana, niin kuin luin juuri Rajalan kirjoittamasta Waltarin elämäkerrasta.

Toinen äänikirja onkin sitten astetta kevyempää. Sophie Hannahin uusi Poirot oli ihan mukiinmenevä, mutta ei siitä klassikkoa tulisi ilman Christie-kytköstä.

E-kirjoja on listalla taas tuttuun tapaan useampi. Murhamystiikkaa oli viihdyttävä kokoelma paranormaaleja dekkaritarinoita. Kuolleiden kirja taas vei minut jännityssarjan keskelle ja heilui sekin ainakin osittain vähän yliluonnollisen rajamailla. Kuukauden historiapläjäyksestä vastasivat Nina Hurman hurmaavat kieltolain aikaan sijoittuvat dekkarit.

Kun kaikkiaan luettuja kirjoja tuli listalle lokakuussa 9, niin jäljellä ovat vielä kolme paperiversiota. Septimus Heap nro 3 vei sarjaa eteenpäin, Wenla Männistö ja Kaikki oikein taas liittyvät lukemisena myös kuukauden suurimpaan kirjatapahtumaan.


Lokakuun SE kirjajuttu

Kyseessä ovat tietenkin Helsingin kirjamessut. E-kirjapaneelia, lukupiiriä ja muuta enemmän tai vähemmän vakavamielistä tohinaa. Kiirettä piti ja kivaa oli.

Muusta kirjoihin liittyvästä aktiviteetista piti huolta työhuoneen ikuisuussiirtoprojekti. Nyt on ainakin kuvan kirjahylly siirretty.


Ja kyselystä

Tuossa männä viikonloppuna innostuin kyselemään ajatuksianne liittyen halloweeniin ja pyhäinpäivän viettoon. Kysymys ei liene mitenkään elämää suurempi, kun ei vastauksiakaan tullut kuin 16. Vain yksi haluaa ehdottomasti halloween-bileet. Perinteiseen pyhäinpäivään keskittyy 6 vastaajaa ja loput yhdeksän sitten menevät kultaisella keskitiellä ja tilanteen mukaan. Ei tästä siis mitään suurempaa riitaa siis saada aikaiseksi. Kukin tavallaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti