9.11.2014

Isänpäivän interaktiivista taidetta Vasarelyn tapaan

Yksi isännän lempitaiteilijoista on Victor Vasarely. Isänpäivän vierailukohde oli siis itsestäänselvyys. EMMAssa on nimittäin kyseisen taitelijan näyttely vielä 11.1.2015 saakka. 

"Victor Vasarely (1906, Pécs, Unkari–1997, Paris) oli optisen taiteen uranuurtaja, joka abstraktin sommittelun taitajana rakensi maalauksensa geometrisista kuvioista, kirkkaiden värien rinnastuksista, verkostoista ja viivastoista..." sanoo EMMAn esittely. Kuvat olivatkin mielenkiintoisia. Tosin osassa niistä vilisivät värit sen verran vinkeästi, että minun piti katsoa nopeasti toiseen suuntaan huimaamisen estämiseksi. 

WeeGee EMMAn näyttely ei ollut suuren suuri. Museo on kuitenkin siitä kiva, että samalla sisäänpääsyllä saa luvan kiertää kaikki esillä olevat näyttelyt. Tällä kertaa siis kävimme kurkkaamassa myös lelunäyttelin puolelle ja kiertelimme muutenkin. 

EMMA on myös ymmärtänyt lapsiperheiden tarpeet. Vasarelyn näyttelyn alussa oli suuren suuri palapeli, jossa pienet näyttelijänalut saivat tehtyä omia teoksiaan. Suurimmaksi suosikiksi osoittautui kuitenkin alun interaktiivinen videokaleidoskooppi.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meillä oli kaikilla tosi hauskaa. Pojat olisivat viihtyneet tuon parissa tuntikausia. Onneksi oltiin heti museon auettua aamulla, niin ei ollut jonoa odottamassa vuoroaan kokeilemaan :-)

   Poista
 2. Nyt minullakin on ensimmäinen äänikirja puhelimessani, kun liityin siihen Elisa-kirjastohommeliin. Osasin jopa itse ladata kirjan :D Alan huomenna kuunnella sitä työmatkakävelyssä. Sinun postauksesi e-kirjoista ja äänikirjoista innostivat minuakin kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, joku sentään lukee minunkin lörpötyksiäni :-)

   Minkä kirjan hankit?

   Kerro sitten, mitä pidit "luku"kokemuksesta... ja varo, siihen jää koukkuun!

   Poista